Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

UiA sentral i NHOs lederprogram

Summit er et lederprogram for lovende og ambisiøse ledere i privat og offentlig sektor som har lyst til å gjøre en forskjell for landsdelen. Fra høsten vil Handelshøyskolen ved UiA levere store deler av programinnholdet.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjonsfoto (Colourbox)

Fokus i kurset vil være på kompetanseheving av ledere omkring den praktiske ledelsesutøvelsen. Programmet er utarbeidet i henhold til anerkjente prinsipper i nyere implementeringsforskning og bygger på en medvirkningsbasert tilnærming til læring og utvikling.

Universitetslektor Inge Bergdal ved Handelshøyskolen ved UiA vil ha det faglige ansvaret for ledelseselementene i programmet, og vil gjennom fire samlinger setter fokus på personlighet, lederatferd, motivasjon og beslutningsprosesser. Gjennom samlingene vil lederne lære hvordan de kan bygge en verdibasert arbeidskultur som bidrar til arbeidsglede i egen organisasjon og hvordan de kan ivareta seg selv i lederrollen. I tillegg får de kunnskap om hvordan de kan arbeide konstruktivt med medarbeidere i prosesser som involverer ansettelse og nedbemanning.

Programmet har følgende læringsmål:

  • Lederen skal få innsikt i egen personlighet og erfare hvordan dette innvirker på egen lederatferd, egen motivasjon og beslutningsprosesser.
  • Lederen skal få innsikt i hvordan lederen kan bygge en verdibasert arbeidskultur som bidrar til arbeidsglede i egen organisasjon.
  • Lederen skal få innsikt i hvordan han/hun kan ivareta seg selv (egenomsorg) i lederrollen.
  • Lederen skal få kunnskap i hvordan de kan arbeide konstruktivt med medarbeidere i prosesser som involverer ansettelse og nedbemanning.