Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Svært fornøyde med mattestudier

En fersk NIFU-rapport viser at det er høy grad av gjennomstrømning på UiAs videreutdanning i matematikk, og at både studenter og veiledere ved UiA er svært fornøyde med både fag og gjennomføring.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foto av MOOC-team. Fra venstre: Eirik Øvernes, IKT-senteret; Elna Svege, instituttleder ved UiA; Anders Wiik, MOOC-veileder UiA, Erlend Thune, IKT-senteret, Linda G. Opheim, MOOC-veileder UiA, Linn Flaten, MOOC-koordinator UiA og Per Sigurd Hundeland, MOOC-veileder UiA.

Fra venstre: Eirik Øvernes, IKT-senteret; Elna Svege, instituttleder ved UiA; Anders Wiik, MOOC-veileder UiA, Erlend Thune, IKT-senteret, Linda G. Opheim, MOOC-veileder UiA, Linn Flaten, MOOC-koordinator UiA og Per Sigurd Hundeland, MOOC-veileder UiA.

I 2017 var det ca. 300 deltakere på UiAs MOOC-kurs i matematikk. Dette var hele 40 prosent av alle som tok videreutdanning i matematikk i Norge dette året. En gjennomføringsgrad på 80 prosent beskrives som veldig gode tall.

I går ble evalueringsrapporten lagt frem på UiA av NIFU-forsker Cathrine Tømte.

- Det er gjennomgående fra de fleste studentene som er spurt i undersøkelsene våre at de er veldig fornøyde med å gjennomføre alt på internett. I tillegg ser vi at nesten 50 prosent svarer at de har fått mer læringsutbytte enn forventet, sa Tømte da hun la frem rapporten.

Også veilederkorpset var fornøyd med gjennomføringen, og MOOC-koordinator ved UiA, universitetslektor Linn Flaten, mener disse nettstudiene betyr mye for utvikling av lærerkorpset i hele Norge.

- Det mest positive for oss har vært at vi gjennom nettstudier som dette når lærere over hele landet. Vi har representanter fra Mandal i sør til Båtsfjord i nord, så det er utrolig gøy å se at vi når ut til så mange, og at så mange forskjellige kommuner får mattelærere med høyere kompetanse, sa Flaten i sin presentasjon.

På gårsdagens seminar ble ansvaret for hele gjennomføringen av Matematikk MOOC overdratt fra Nasjonalt senter for IKT i utdanningen til UiA. Partene har frem til nå samarbeidet om å levere studiet. Instituttleder Elna Svege ved UiA og prosjektleder Eirik Øvernes fra IKT-senteret holdt også presentasjoner om prosjektet. UiA skal fortsette å levere Matte MOOC i 2017/2018 med nesten 300 deltakere også disse semestrene. I tillegg leveres det ytterligere tre mattekurs.

Les hele NIFU-rapporten her.

Pressemelding fra IKT-senteret.