0
Hopp til hovedinnhold

Frokostseminar med pengegaver

På Handelshøyskolen ved UiA sitt frokostseminar fikk de fremmøtte servert en gladnyhet fra Sparebankstiftelsen Sparebanken SØR.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frokostseminar (foto)

Over 40 deltakere fra næringslivet og offentlig sektor deltok på frokostseminaret med tema "Profitt eller etikk? Ja takk, begge deler".

Tidligere i år kunne Sparebankstiftelsen Sparebanken SØR melde at de ville overrekke en pengegave på kr. 1 million til Handelshøyskolen ved UiA for å finansiere UiA sin andel av en felles ph.d.-student, (cotutelle) i samarbeid med Loeven Business School. Denne uken ble gaven offisielt overrukket på Handelshøyskolens månedlige frokostseminar for næringslivet og offentlig sektor i regionen.

– Det er usedvanlig hyggelig at dere ønsker å bidra med finansiering av denne samarbeidende ph.d.-stillingen. Vi setter utrolig stor pris på det. Dette går rett inn i vår strategi om internasjonalisering, takket Sigbjørn Sødal, dekan ved Handelshøyskolen.

To menn avbildet i kantinegang, i anledning overrekkelse av pengegave

Rune Røiseland, daglig leder for Sparebankstiftelsen Sparebanken SØR, og Sigbjørn Sødal, dekan ved Handelshøyskolen etter overrekkelsen av 1 million kroner.

Internasjonalisering var også et tema som stiftelsen hadde trukket frem i sitt saksarbeid i forbindelse med gaven, og de håper at den nye cotutellen kan være et skritt i retning av et mer internasjonalt universitet, også når det kommer til forskning. Erfaring viser at denne formen for internasjonalt samarbeid er med på å øke forskningskvaliteten.

– Dette er helt i tråd med vårt mandat om å være til stede i regionen og bidra med samfunnsnyttige formål, sa Rune Røiseland, daglig leder for Sparebankstiftelsen Sparebanken SØR.

Møteplass for akademia og næringsliv

Initiativtakerne til Handelshøyskolens frokostseminarer syntes det var en fin anledning å begynne januarseminaret med overrekkelsen av en million kroner.

Hver andre onsdag i måneden inviterer Handelshøyskolen ved UiA næringslivet og offentlig sektor i regionen til frokostseminar. En møteplass for faglig påfyll og gode samtaler.

– Vi ønsker at akademia, næringsliv og offentlig sektor kan møtes på en mer uformell arena. Dette har lenge vært et felles ønske fra universitetet og næringslivet. Samtidig ønsker vi å vise frem våre dyktige fagmiljøer og bredden ved Handelshøyskolen. Vi er mer enn bare økonomi, sier Anne Wenche Emblem, Ellen Katrine Nyhus og Hilde Vik.

De tre damene, sammen med Stine Rye Bårdsen, står bak frokostseminarene og er fornøyde med hvordan initiativet har blitt tatt i mot i regionen.

– Dette er den fjerde frokosten vi arrangerer og flere av deltakerne har vært med på de tre første også. I tillegg er det alltid hyggelig å se nye fjes, det viser at det er interesse om denne type arrangement.

Næringsrelevant

Onsdagens tema var «Profitt eller etikk? Ja takk, begge deler». Temaet ble belyst av Handelshøyskolens Arngrim Hunnes, førsteamanuensis ved Institutt for økonomi (lenke opp), og Stian Rønvåg, analytiker og strategisk rådgiver fra Ordkraft.

– På hver frokost vil det være en innleder fra Handelshøyskolen og en innleder fra næringslivet med innsikt i temaet. Vi har et mål om at temaene skal være næringsrelevante, samtidig som vi gjør forskningen vår mer tilgjengelig, forteller Emblem, Nyhus og Vik.

To menn foran projektor. Innledere på frokostseminar

Arngrim Hunnes fra Handelshøyskolen og Stian Rønvåg fra Ordkraft stod for det faglige på januarfrokosten

Neste frokostmøte vil være onsdag 11. februar med temaet «Banken og næringslivet». Innleder er Bjørn Skogstad Aamo, professor II ved UiA med bakgrunn fra Finansdepartementet, Statsministerens kontor, Finanstilsynet, OECD mm. Innleder fra ekstern samarbeidspartner er en representant fra ledelsen i Sparebanken Sør. Seminarene er gratis og åpne for alle.

Påmelding til neste arrangement kan gjøres på nettsiden til Frokostseminar hos Handelshøyskolen ved UiA

Tekst: Vibeke Faye Wevle
Foto: Paal Pedersen