Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Uansett hvor veien går vet jeg at jeg kommer til å få bruk for det jeg lærer

HR -faget er fint fordi det er spennende og relevant uansett om man tenker å jobbe med HR videre eller om man vil bruke det inn i en annen jobb.

Ingrid Buli

Student, HR i norsk arbeidsliv

 

Navn: Ingrid Buli
Studieprogram: HR i norsk arbeidsliv

Ingrid Buli har en bachelorgrad i utviklingsstudier fra OsloMet, og en mastergrad i fred- og konflikttransformasjon fra Universitetet i Tromsø. Hun har en stor interesse for internasjonale spørsmål, som har lagt grunnlaget for både studier og videre karriere. Som student var hun blant annet på utveksling ved University of Berkeley i USA, og hun har jobbet som praktikant ved den norske ambassaden i Ugandas hovedstad Kampala.

 

– Etter studiene jobbet jeg for Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, i seks år. Her jobbet jeg med støtte til frivillige organisasjoner, og jobbet spesielt med temaet regnskogbevaring.

– I 2015 fikk jeg en stilling som ambassadesekretær ved den norske ambassaden i Accra, Ghana. Her jobbet jeg i tre år med det norske engasjementet i Liberia – spesielt på ren energi. Vi bidro blant annet til å bygge vannkraftverket Mount Coffee.

– Etter tre år der dro jeg tilbake til Norad, før jeg fikk en ny stilling – denne gangen som ambassaderåd med ansvar for utdanning og likestilling ved den norske ambassaden i Katmandu, Nepal. Her hadde vi blant annet et spennende utdanningssamarbeid med nepalske myndigheter, samt at vi finansierte gjenoppbygging av skoler som hadde blitt ødelagt i jordskjelvet i 2015.
Nepal er et fantastisk spennende sted å bo, med fine muligheter for både turer i fjellet og spennende kulturopplevelser. Koronatiden satte en stopper for mye jeg hadde lyst til, men jeg fikk med meg en del likevel!

Hvorfor valgte du å flytte fra Nepal for å ta «HR i norsk arbeidsliv»?

– Jeg valgte dette programmet fordi jeg synes mennesker og arbeid er et spennende tema, og fordi jeg ville lære noe der det var kort vei fra teori til praksis. Da det begynte å nærme seg slutten på oppholdet i Nepal, måtte jeg tenke over hva jeg ville gjøre når jeg kom hjem. Jeg har jobbet en del år, og er omtrent midt i karrieren. Derfor var dette et fint tidspunkt å ta permisjon fra jobben i Norad og lære noe nytt. 

Hvordan bruker du utdanningen din i jobben din?

– HR -faget er fint fordi det er spennende og relevant uansett om man tenker å jobbe med HR videre eller om man vil bruke det inn i en annen jobb. Det er alltid nyttig å ha kunnskap om de temaene vi lærer om på studiet. Uansett hvor veien går vet jeg at jeg kommer til å få bruk for det jeg lærer.

Hvordan opplever du studiemiljøet? 

– I klassen er det studenter som tar faget som en del av en bachelor, og årsstudenter. Dette bringer inn studenter med ulik bakgrunn, og ulik alder.  Alle bidrar med spennende erfaringer, både faglig og sosialt, som er en styrke for både miljø og læring.

Hvordan er studentlivet i Grimstad?

– Grimstad er en fantastisk koselig by som det er lett å trives i! Jeg var spent på hvordan det ville bli å flytte som voksen til et annet sted i Norge, men det er ganske lett å bli kjent med folk hvis man bare prøver. Som voksen student setter jeg pris på de ulike kulturtilbudene i byen. I tillegg er Kristiansand ikke langt unna, hvis man trenger å supplere med flere tilbud.

Har du noen tips til kommende studenter?

– Generelt vil jeg anbefale alle å ta et år som utvekslingsstudent, eller å søke på stillingene som praktikant ved norske ambassader. Det gir en kjempefin erfaring selv om man ikke tenker seg å jobbe internasjonalt senere.