Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Jeg får utvidet nettverket mitt på en overraskende god måte

Det er en form for nettworking fordi det er veldig mange som tar Executive MBA som sitter i lederstillinger allerede.

Hege Julianne Nevestad

General Manager i Radisson Blu Caledonien Hotel

 

Navn: Hege Julianne Nevestad
Tittel: General Manager
Arbeidsgiver: Radisson Blu Caledonien Hotel
Studieprogram: Executive Master of Business Administration (Executive MBA)

Hege Julianne Nevestads drøm om å bli hotelldirektør startet da hun begynte karrieren sin som frokostservitør på Ernest Hotell på 17 år. Hun fikk første lederjobb som 22 åring som husøkonom på Rica Hotel Grimstad (Scandic i dag), og hun jobbet seg oppover i Rica kjeden og var trainee for dem i 2013 – 2014. Hun har vært tre sesonger på Nordkapp for Rica, og det var der hun lærte å drive hotell, ledelse i praksis og om seg selv.

Etter Nordkapp dro hun til Frankrike og startet i jobben for Langley Travel. I det svenske selskapet har hun jobbet som resepsjonssjef i Karibia, nærmere bestemt Guadeloupe, i Val Thorens i de franske alpene og deretter på Kreta og Korsika. Hun forteller at erfaringen fra utlandet har gitt henne sterk kunnskap innenfor hotell og reiseliv, og også kultur og mennesker.

Hun har en bachelorgrad fra hotellhøyskolen, og det er akkurat 10 år siden hun fullførte graden. Derfor tenkte hun at det passet fint å starte på en Executive MBA ved Handelshøyskolen Executive.

 

Hva er din rolle/dine oppgaver i jobben din?

Min rolle er å være øverste leder på hotellet. Jeg har ansvar for at omsetningen og kostnadene samsvarer i henhold til det jeg kan påvirke. Videre har jeg personalansvar for 160 ansatte med 10 avdelingsledere som rapporterer direkte til meg. Alt som skjer på hotellet vil til syvende og sist være mitt ansvar og feil hvis det ikke går som det skal. Jeg skal lede hotellet og alle mine kollegaer etter beste evne.

Vi jobber tett sammen med å sette målsetninger innenfor brand, økonomi, service og kvalitet, og så jobber vi strategisk mot dem. Å bygge sterke team er noe vi er veldig opptatt av i Heimr Collection og på Hotel Caledonien. Det har blitt en del av vår kultur. Folk trives hvis man blir rettferdig behandlet og sett. En av mine viktigste arbeidsoppgaver er å jobbe med tilbakemeldinger. Her snakker vi om positive tilbakemeldinger og kritiske tilbakemeldinger. Vi er veldig opptatt av hva gjestene opplever hos oss, og vi ønsker at alle skal få sine forventninger overgått.

 

Hvorfor valgte du å ta en Executive MBA ved UiA?

Jeg vurderte å ta en Executive MBA ved UiA allerede i 2018, men da var jeg i Frankrike og derfor var det ikke så enkelt. Så jeg bestemte meg for å vente til jeg hadde flyttet hjem og hatt en jobb over ett par år, slik at jeg hadde noen gode rutiner i bunn. Jeg synes det er ett fantastisk bra opplegg at man kan ta en Executive MBA samtidig som man arbeider. I tillegg var det viktig for meg at det er tilrettelagt til at man har et liv utenfor jobb og studier også. Jeg har alltid tenkt at jeg skulle ta en mastergrad, men jeg hadde ikke lyst til å slutte å jobbe og bli fulltidsstudent igjen. Så denne løsningen er helt perfekt for meg.

 

Hvordan er det å studere ved Handelshøyskolen Executive? 

Jeg trives veldig godt med å studere ved Handelshøyskolen Executive. Det er fint at man kan se forelesningene i ettertid hvis man ikke har mulighet til å delta fysisk på forelesning, eller man bare ønsker å se gjennom en time på nytt. Det som er positivt er at det også blir en form for nettworking fordi det er veldig mange som tar Executive MBA som sitter i lederstillinger allerede. Jeg får utvidet nettverket mitt på en overraskende god måte. I tillegg fikk jeg en liten overraskelse når jeg så to av mine gamle skolekamerater fra videregående. Det var veldig hyggelig å få litt tid sammen med dem.

 

Hvordan opplever du at Executive MBA er relevant for jobben din?

Det første faget som vi nå har, kundeorientert markedsføring, er rett i min gate. Vi jobber mye med markedsføring på hotellet og det er veldig deilig med litt inspirasjon. Men de andre fagene som kommer senere i studiet blir en form for faglig påfyll og utfordring, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg ser at denne utdannelsen er meget relevant for jobben min i dag som Hotelldirektør. Og det er en unik mulighet til å utvide nettverket på en litt annen måte enn man vanligvis gjør på for eksempel kundearrangementer.

 

Hvordan er det å kombinere jobb og studiet?

Så langt går det greit å kombinere jobb og studier. Jeg jobbet mye da jeg tok min bachelor også, så jeg er vant til å måtte koordinere skole, jobb og fritid. I tillegg har jeg en jobb som gjør det mulig for meg å jobbe helger og kvelder slik at jeg kan lese litt på dagtid og være to dager i måned på skolen. Det er en stor fordel, men det krever en del struktur og planlegging.

 

Har du noen tips til andre som vurderer å ta Executive MBA?

Bare gjør det! Hvis du har tenkt på det en stund så hiv deg på. Du kommer til å finne plass i kalenderen. Og ja en gang iblant bommer du på noe, men det er verdt det. Hvis du trenger litt faglig påfyll i hverdagen og ønsker å utfordre deg litt på en mer akademisk måte, så er dette veien for deg. Kjør på!