Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Vil utvikle Sørlandet

Karina Bueklev, foto.

– Universitetet har et tett samarbeid med relevante bedrifter på Sørlandet. Dette er en styrke for UiA og studentene får et godt innblikk i hva deres utdanning kan brukes til i det virkelige liv.

Karina Bueklev

Byggdesign-student

– Min drøm er å være med å skape noe; å gjøre en forskjell i dagens samfunn. Når jeg er ferdig utdannet håper jeg på en jobb innen bygg og anleggsbransjen hvor jeg kan være med å utvikle nye, store prosjekter på Sørlandet, sier Karina Bueklev, som studerer byggdesign.

Tett samarbeid med næringslivet

– Universitetet har et tett samarbeid med relevante bedrifter på Sørlandet. Det er en styrke for UiA at samarbeidet med næringslivet er så tett. Da får studentene et godt innblikk i hva deres utdanning kan brukes til i det virkelige liv, smiler Karina.

Variert arbeid

Når Karina er ferdigutdannet blir hun bygningsingeniør. Arbeidsoppgaver for bygningsingeniører kan være statiske beregninger, utarbeidelse av arbeidstegninger for boliger, forretningsbygg og industribygg. Rådgivende ingeniører kan blant annet arbeide med prosjektering og anbudsutarbeidelse, beregninger og byggledelse.

– Deltakelse i byggeprosessen med oppfølging og byggeledelse gir en variert arbeidssituasjon med både kontorarbeid og utearbeid. I det offentlige vil det kunne være mange av de samme arbeidsoppgavene, men med større vekt på saksbehandling, drift og oppfølgingsoppgaver, sier Karina.
Da Karina gikk på videregående var hun opptatt av å utdanne seg videre innen et fagområde der hun fikk være med å skape noe i samfunnet. Det være seg arealplanlegging av byer, konstruksjonsteknikk og formgiving.

– I utgangspunktet ønsket jeg en karriere som arkitekt, men da jeg fikk vite om studiet byggdesign hos UiA, valgte jeg den retningen på grunn av flere jobbmuligheter, og utfordrende oppgaver innen flere disipliner, sier hun.

Må ta et valg

– Det er vanskelig å velge karrierevei når man går på videregående. God informasjon om de ulike studietilbudene er viktig. Jeg oppsøkte UiA på messer, leste nettsidene deres grundig, og forhørte meg med venner og bekjente som var studenter på universitetet. Jeg fikk et godt inntrykk av UiA hos alle jeg snakket med. Universitetet er nytt, og campusen her i Grimstad er liten og oversiktlig. For meg var valget enkelt, siden jeg fikk så god informasjon fra både universitet og venner, sier Karina.