Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Vil utvide min identitet og profil som musiker

Ieva Praneviciute (foto)

Studiet gir meg muligheten til å utvide min kompetanse som musiker, noe jeg kan bruke i alt fra egne konserter til undervisningssituasjoner.

Ieva Praneviciute

Studerer elektronisk musikk

Ieva Praneviciute (27)
Studerer: Elektronisk musikk med laptop som hovedinstrument

Hva studerer du og hvorfor valgte du dette studiet? 

Jeg går første året på elektronisk musikk og har laptop som hovedinstrument. Jeg valgte dette studiet fordi jeg ville utvide min identitet og profil som musiker. Jeg er egentlig utdannet hornist og har spilt klassisk musikk mesteparten av livet. Overgangen fra å være utøvende hornist til en mer skapende musiker begynte da jeg tok master på Musikkhøgskolen og eksperimenterte med prosessering av lyd av hornet i masterprosjektet mitt. Jeg ble fascinert av de endeløse mulighetene til å skape et ekstremt komplekst lydbilde ved hjelp av elektronikk. Det lydbildet fikk meg til å føle meg hjemme, noe jeg aldri følte med klassisk musikk. Det fristet veldig å lære mer om alt det tekniske fra bunnen av for å kunne produsere elektronisk musikk selv. 

Hva betyr studiet for deg?

Studiet gir meg muligheten til å utvide min kompetanse som musiker, noe jeg kan bruke i alt fra egne konserter til undervisningssituasjoner. Jeg opplever at dagens musiker ofte kommer borti situasjoner hvor det er ekstremt verdifullt å mestre flere ting enn å bare treffe riktige toner på riktig tidspunkt. Drømmen min er å kunne koble min solide klassiske bakgrunn med det jeg lærer på dette studiet.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Det mest verdifulle til nå har vært hovedinstrumenttimene. Jeg lærer meg live-sampling, noe som er helt nytt for meg, men som jeg vil bli skikkelig god i. 

Hva er det beste med å studere på rytmisk?

At man er omgitt av likesinnede medstudenter som brenner for å lage musikk sammen. I tillegg har man mulighet til å jobbe med utrolig flinke musikere. Jeg er ekstremt heldig som har Jan Bang som hovedinstrumentlærer.