Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Vil jobbe for å løse utviklingsspørsmål

Kenechukwu Obinna Ofochebe (portrettfoto)

Jeg vil bidra til å løse utviklingsproblemer og jobbe for like rettigheter, utdanningsmuligheter og infrastruktur i utviklingsland.

Kenechukwu Obinna Ofochebe

Student ved Global utvikling og samfunnsplanlegging

Navn: Kenechukwu Obinna Ofochebe
Studium: Master i Global utvikling og samfunnsplanlegging
Fra: Anambra, Nigeria

Hvorfor valgte du dette studiet?

Etter å ha fullført bachelor i bedriftsøkonomi i hjemlandet mitt Nigeria, ønsket jeg å ta en internasjonal mastergrad. Valget falt på master i global utvikling og samfunnsplanlegging ved UiA. Jeg vil jobbe for å løse utviklingsspørsmål og utfordringer som korrupsjon, fattigdom, arbeidsledighet, inntektsforskjeller og mangel på sosial infrastruktur i utviklingsland.  

Hvordan foregår undervisningen?

Gjennom forelesninger, gruppearbeid og nettstudier. I vår var vi på et fire ukers obligatorisk opphold på Sri Lanka for å se hvordan frivillige organisasjoner utfører utviklingsarbeid. Vi lærte om forskningsmetoder, strategier for dataanalyse og gjorde feltintervjuer. Det ble en god forberedelse til masteroppgaven om korrupsjon. 

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Ulike strategier for arbeidet med utviklingsspørsmål. Jeg har lært mye om samfunnsansvar, forurensing og global oppvarming, og ønsker å formidle kunnskapen til det nigerianske folk. Olje er hovedkilden til Nigerias inntekt, men forurensingen fra oljeutslipp påvirker folks helse.

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

Når jeg er ferdig med mastergraden, er målet å ta doktorgrad ved UiA. På sikt vil jeg jobbe med samfunnsplanlegging, ledelse og implementering av utviklingsprosjekter. Potensielle arbeidsgivere er offentlige selskaper, frivillige organisasjoner og bedriftsorganisasjoner. 

Hva er drømmejobben din?

Jeg vil bidra til å løse utviklingsproblemer og jobbe for like rettigheter, utdanningsmuligheter og infrastruktur i utviklingsland. Det vil bedre folks livskvalitet og stimulere til økonomisk vekst. Drømmen er å jobbe i internasjonale frivillige organisasjoner og i det offentlige i Nigeria.