- Vi lærer om samspillet i naturen, både på land og i vann

Biologi på UiA er med på å lære oss om naturen og miljøet slik at vi kan bidra til jordas fremtid.

Tor Henrik Ulsted

Biologi, bachelor

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

UiA virket som et veldig bra og moderne universitet. Jeg hadde noen kompiser som studerte i Grimstad, og der var det bra tilbakemeldinger. Samtidig var det ikke så langt hjemmefra Arendal. Jeg kom også rett fra militæret, da var det greit å ikke trenge å flytte så langt på så kort tid.

Hva lærer du?

I bachelorutdanningen i biologi lærer man om samspillet i naturen, både på land og i vann. Man lærer om økologi, oppbyggingen til planter og dyr, menneskekroppen, DNA-manipulering, matematikk relatert til biologi, kjemi og marin bevaringsbiologi. Biologi på UiA er altså med på å lære oss om naturen og miljøet slik at vi kan bidra til jordas fremtid.

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Når jeg er ferdig med bachelorgraden har jeg lyst til å ta biologien med meg videre til en mer kompleks utdanning. Forhåpentligvis ta en grad med nanoteknologi slik at jeg kan bruke det sammen med biologi og bidra skikkelig for fremtiden her på jorda. Kanskje være med å løse noen av miljøproblemene vi har i dag.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Dersom man er interessert i samspillet i naturen, læren om dyr, planter og evolusjon har UiA et veldig fint opplegg på dette. Eller om man vurderer marinbiologi. UiA har et stort fokus på dette området. Norge i dag har kystøkologi som et viktig tema, og UiA kan lære dere godt opp her. I tillegg har UiA et masterprogram i kystsoneøkologi.

Hvordan er studentlivet på UiA campus Kristiansand?

Studentlivet på UiA campus Kristiansand er jeg veldig fornøyd med. Som student blir hverdagen det man gjør den til selv. Jeg har vært med på å starte en linjeforening for biologene (BioFactum), har fått jobb som FYSE-coach (noe likt studentassistent), laget podcast med en klassekamerat og møtt mange nye mennesker. Alt dette har jeg gjort på bare tre semestre. Altså er det mange muligheter, men som sagt; Hverdagen blir det du gjør den til selv.

Har du noen tips til kommende studenter?

Jeg vil anbefale nye studenter å delta på fadderuka. Der blir det lagt opp til at man enkelt kan bli kjent med nye mennesker og det gir en god start. Engasjer deg også i de ulike studentaktivitetene som blir arrangert! Der kan du møte masse nye mennesker, eller bare ha det gøy med de du allerede kjenner. I tillegg vil jeg anbefale nye studenter å finne informasjon om hvordan man lærer best. Det er et veldig viktig og undervurdert tema.