0
Hopp til hovedinnhold

– Veldig relevant for arbeidslivet

– Det er ingen tvil om at UiA har et godt rykte, og med en siviløkonomutdanning derfra får du et godt vitnemål.

Iman Winkelman

Leder, Virke servicehandel

Iman jobber som leder av Virke servicehandel, og ble uteksaminert fra Handelshøyskolen ved UiA i 2012 med en master i økonomi og administrasjon.

– Jeg hadde hørt at UiA hadde flinke forelesere og godt studiemiljø, så for meg var det et enkelt valg. Det var også en interessant fagkombinasjon, med mulighet for spesialisering i bedriftsøkonomisk analyse og prosjektstyring. Det jeg lærte var veldig relevant for arbeidslivet, og forutsatt at du jobber godt med studiene gir utdanningen deg gode sjanser for en god jobb.

Jobben han har i dag handler mye om kontakt med myndigheter og politikere, for å jobbe for medlemmene av Virkes interesser. Med en master i økonomi og administrasjon har han kompetansen som jobben krever.

– Det er avgjørende med en god økonomiutdanning for å se sammenhengene mellom næringslivet og myndighetene. Jeg sitter stadig vekk med egne budsjetter og tall. Utdanningen jeg fikk ved UiA gjorde overgangen fra studenttilværelse til arbeidslivet enklere. Det er viktig å huske på at siviløkonomutdanningen både er en spesialist- og generalistutdanning. Det er gode muligheter for mange forskjellige karrièrer etter endt studietid.

– Følte du at du stilte med gode kort når du skulle søke jobb?

– Det er ingen tvil om at UiA har et godt rykte, og med en siviløkonomutdanning derfra får du et godt vitnemål. Du må selvfølgelig stå på og jobbe med fagene, og det kan og være en fordel å være engasjert i en linjeforening. Selv var jeg med i Mercurius, hvor jeg fikk mye god erfaring jeg har tatt med meg videre.

Iman fikk mye ut av studiemiljøet ved UiA, og oppfordrer nåværende og fremtidige studenter til å ta kontakt med andre studenter for å hjelpe hverandre å bli gode.

– Hverdagen blir mye lettere både faglig og sosialt ved å komme i kontakt med andre flinke studenter. Vær aktiv i fadderuka, meld deg på verv, og ikke vent på at andre skal kontakte deg. Mye er lagt til rette for deg, men du har selv ansvar for å jobbe med studiet.