Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Variert studiehverdag med både teori og praksis

Kjersti Skifjeld (foto)

Om du har en interesse for idrett, fysisk aktivitet og helse, i tillegg til at du trives med en aktiv og variert studiehverdag, så anbefaler jeg idrettsstudier på UiA.

Kjersti Skifjeld

Idrett, bachelor

Navn: Kjersti Skifjeld

Studium: Bachelor i idrett

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg har alltid vært glad i å være i fysisk aktivitet, og jeg finner mye glede gjennom idretten. Jeg ønsket å studere noe jeg genuint er interessert i, og som jeg trives med å ha som en stor del av hverdagen min. Jeg ville også ha en studiehverdag som er preget av både teori og praksis, og jeg valgte derfor å studere idrett på UiA der man får en variert studiehverdag med en god kombinasjon av dette.

Vil du anbefale studiet ditt?

Om du har en interesse for idrett, fysisk aktivitet og helse, i tillegg til at du trives med en aktiv og variert studiehverdag, så anbefaler jeg idrettsstudier på UiA. Gjennom aktiviteter og turer som arrangeres av universitetet skapes det en god arena for å få seg venner på studiet, noe som for min del har gjort at jeg har trivdes ekstra godt.

Hva er det beste med studiet ditt?

Det beste med idrettsstudiene på UiA er at det er en variert studiehverdag kombinert med både teori og praksis. Det er et sosialt studium, og man blir fort kjent med sine medstudenter gjennom de ulike aktivitetene man skal gjennom i løpet av det første studieåret. Jeg liker også at man har flere ulike valgmuligheter for det andre studieåret, der man enten kan velge idrettsrelaterte fag eller for eksempel et undervisningsfag i skolen. Dette gir videre ulike valgmuligheter etter endt studium.

Vil du anbefale UiA?

Jeg vil absolutt anbefale UiA. Det fine med UiA er at det ikke er så stort, noe som gjør at man blir godt kjent med både medstudenter og forelesere. I tillegg ligger UiA i to av de fineste sørlandsbyene, der som oftest er fint vær og god stemning .

Hva gjør du utenom studiene?

Utenom studiene tilbringer jeg mye tid på treningssenteret der jeg både jobber og trener. I tillegg er jeg veldig glad i gå på tur og jeg benytter meg ofte av de mange turområdene som finnes rundt omkring i Kristiansand.

Tips til nye studenter

Undersøk de ulike tilbudene UiA har, og bli med i et lag eller en forening. Dette er en god inngang for å få seg venner og hyggelige fritidsaktiviteter. Lag gode rutiner på hverdagen fra starten av, skaff deg en kollokviegruppe og jobb jevnt med studiene. Da slipper du skippertak og stressende eksamensperioder.