Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Ville lære noe jeg ikke kunne lære i Norge

Mina Therese Oftebro (foto)

Det å være i en internasjonal klasse har lært meg så utrolig mye mer enn om jeg hadde vært foruten, både om meg selv, og om syn på barnehage- og skolesystemet i andre land. Det har fått meg til å sette ting i perspektiv, og innse hva som er bra med systemet vi har i Norge.

Mina Therese Oftebro

Barnehagelærerstudent på utveksling til Professionshøjskolen UCC, København

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Jeg hadde lyst til å oppleve noe nytt og spennende, og lære noe jeg ikke ville kunne lære i Norge. Jeg ønsket å utfordre meg selv ved å dra alene til en ny by og møte nye mennesker fra ulike deler av verden. Jeg ville også utfordre meg selv ved å ta et kurs på engelsk, slik at jeg kunne bli bedre. Jeg visste at jeg kunne trives godt i Danmark, da jeg tidligere hadde vært et semester i Nord-Jylland. Og jeg hadde hørt så mye godt om København, derfor valgte jeg å reise dit.

Mina Therese Oftebro med en dukke (foto)

Hva er det som gjør institusjonen hvor du var på utveksling spesiell?

Jeg synes lærerne er flinke til å skape en avslappet stemning i klasserommet, hvor man kan være seg selv og samtidig fikk vi passende utfordringer, både individuelt og i grupper. I Danmark er de veldig gode på gruppearbeid, og jeg merket fort hvor mye jeg lærte av å jobbe i grupper, noe vi gjorde nesten hver eneste dag. Ellers har UCC Campus Carlsberg et veldig nytt lokale, hvor det er trivelig og oversiktlig. Hvis jeg lurte på noe, var de flinke til å hjelpe meg.

Nyhavn i København (foto)

Hvordan var studiene dine på Professionshøjskolen UCC?

Jeg tok kurset ”Creative Storytelling – Myths, Fairy Tales and other Narratives in Education”. Kurset bestod for det meste av fagene drama, musikk, forming, estetikk, og nordisk barnelitteratur. Første del av kurset handlet mye om å forberede oss til en forestilling vi hadde i midten av november, et dukketeater for barn. Vi lagde historier, sanger, musikk, dukker, og scenemateriale selv. Høydepunktet i kurset var de to forestillingene vi hadde, én for barn, og én for voksne (studenter). Det var utrolig gøy å få respons på det vi hadde jobbet så hardt med. Resten av kurset bestod mer eller mindre av to innleveringer hvor vi reflekterte over hva vi hadde lært og hvordan vi kan bruke det i vår fremtidige profesjon. Undervisningen jeg hadde på UCC har vært svært nyttig, og har gitt meg mange gode og praktiske eksempler som jeg kan bruke i fremtidig jobb. Arbeidsmåtene har vært varierte og klasserommet har vært både dramasal, musikkrom, uteområdet rundt campus og ute i skogen.

Mina Therese Oftebro i Tivoli i København (foto)

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Jeg er veldig glad for at jeg har fått venner fra andre land og med ulike kulturer, og det jeg har lært av dem. Jeg tar med meg alle de gode minnene jeg har fått i København sammen med menneskene jeg møtte der. Det å være i en internasjonal klasse har lært meg så utrolig mye mer enn om jeg hadde vært foruten, både om meg selv, og om syn på barnehage- og skolesystemet i andre land. Det har fått meg til å sette ting i perspektiv, og innse hva som er bra med systemet vi har i Norge. 

Har du tre tips til studenter som skal reise til Professionshøjskolen UCC?

  • Bli med på alt du kan av sosiale aktiviteter. Det arrangeres både temafester på studentbaren på campus, middager, og aktiviteter som man kan gjøre sammen med de andre utvekslingsstuderende.
  • Skaff deg sykkel. Det er helt supert å komme seg rundt på sykkel i København, men husk å lære deg regler og tegn for sykler hvis ikke du kan dem fra før av!
  • Til slutt vil jeg anbefale å kjøpe årskort i Tivoli. Det koster ikke mye mer enn en enkeltbillett. Veldig gøy å se hvor fint det pyntes opp til de forskjellige sesongene, og det var et av stedene jeg besøkte mest under mitt opphold i København.