Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Utveksling har gjort meg bedre rustet

Kristine Lauvland (portrettfoto)

Jeg kunne aldri ha lest meg opp på den kompetansen jeg har fått gjennom erfaring her i Perth.

Kristine Lauvland

Engelskstudent på utveksling til Curtin University, Australia

Navn: Kristine Lauvland
Studium: Masterprogram i engelsk
På utveksling til: Curtin University, Australia 

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Hele familien min elsker å reise, og jeg har fått muligheten til å ha dem med meg på utveksling. Vi har alltid hatt lyst til å dra til Australia. Det viktigste for oss når vi skulle reise var likevel at skole og utdanning er av god kvalitet, både for den fem-år gamle datteren vår og for meg som skal ta høyere utdanning. I Perth har de en fantastisk Montessoriskole, som passer perfekt for datteren vår, og det at hun trives på skolen er alfa og omega. Det hadde vært gøy å studere i Sydney, men Perth er mye nærmere Asia, og det har vært fantastisk å ha muligheten til å ta billige svippturer til Indonesia. Hele familien surfer og familiefaren Diego har pleid å konkurrere mye, så vi føler oss veldig hjemme i den avslappa surfekulturen på Bali og i Australia. Når man bor i Perth føles det som man kan ta en kjapp biltur ut av byen og så havner man i 'bushen,' men i sentrum av byen finnes det også naturreservat med halvtamme kenguruer.    

Kristine Lauvland og datteren klapper kenguru (foto)

Hva er det som gjør Curtin spesiell?

Curtin er helt fantastisk! Parkene og hagene er nydelige og det føles som en fornøyelsespark. Det er hengekøyer og sakkosekker overalt, så man kan slappe av ute i sola mens man leser og studerer. Det er herlig at det er så multikulturelt og det er masse tilbud for studenter! Gratis pilates i lunsjpausen, masse klubber, et helt utrolig treningssenter og mye mer.  

Kristine Lauvland med surfebrett (foto)

Hvordan har studiene dine vært på Curtin?

Før jeg dro skrøt jeg til alle kollegene mine at Curtin var blitt kåret til det nest best universitet i internasjonal kåring i 2016, men det gikk senere opp for meg at det gjaldt først og fremst ingeniørstudiene. The Faculty for Education er ganske stort, men avdelingen for lingvistikk er bitteliten, og universitetet bærer preg av å være et teknologi-institutt. Når det er sagt så har professorene vært helt fantastiske! De benytter seg av IKT på en veldig gunstig måte. I tillegg er det spennende at klasserommene blir fylt opp av studenter fra forskjellige kulturer og forskjellige fagretninger. Det er mange studenter fra Asia, Amerika og Europa, og det blir gode diskusjoner når man studenter fra retninger som psykologi, språk, historie, biologi og medisin samles sammen. 

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Som engelsklærer i videregående er det en kjempefordel å ha bodd i et engelskspråklig land. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått et innblikk i kulturen både i grunnskole og i høyere utdanning. Jeg kunne aldri ha lest meg opp på den kompetansen jeg har fått gjennom erfaring her i Perth. Jeg føler meg mye bedre rustet til å undervise om Britisk kolonialisme, samfunn og urfolk i Australia.

Kristine Lauvland og datteren i solnedgangen (foto)

Tips til studenter som skal reise til samme sted

1. Som turist i Australia er det viktig å være respektfull og ydmyk ovenfor de opprinnelige landeierne, og rundt Perth er det Noongar-folket. Ta innover deg at du besøker deres land. Ikke tråkk på hellige steder og ikke kast søppel i naturen. Vær høflig og empatisk.

2. Kjøp billige billetter til Bali o.l. med Air Asia så tidlig som mulig, for "alle" drar i skoleferiene. 

3. Dra til the Fremantle Markets på søndager, og ta en helgetur til Margaret River. Du kommer til å elske det!