0
Hopp til hovedinnhold

– Lært mye av utveksling

Hanne Kristensen (foto)

Jeg møtte så mange fantastiske mennesker under mitt utvekslingsopphold som jeg vet kommer til å ha med meg videre. Man blir ikke bare kjent med kulturen i landet hvor man bor, men også andre kulturer da man møter så mange mennesker fra hele verden.

Hanne Kristensen

Student på utviklingsstudier på utveksling til University of Exeter

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Jeg hadde veldig lyst å reise på utveksling på grunn av muligheten for å bli kjent med en annen kultur og samtidig forbedre engelsk kunnskapene. Exeter er ikke en veldig stor by, men har mange studenter som gjør at byen er veldig livlig og det er mye som skjer. Det er mange internasjonale studenter der, som gjør at man både blir kjent med lokale og mennesker fra over hele verden. Utveksling var for meg en mulighet for å kunne kjenne litt på hvordan universitetslivet er andre steder med tanke på videre studier, og en mulighet til å få velge andre breddefag som ikke ble tilbudt ved UiA. 

Hanne Kristensen og venner foran skiltet til University of Exeter (foto)

Hva er det som gjør University of Exeter så spesielt?

Universitet i Exeter hadde store valgmuligheter innenfor fag som var aktuelle for mitt studium. Foreleserne var veldig interessert i å dele kunnskapen de hadde, og var alltid tilstede hvis det var noe som man trengte hjelp med. Med så mange internasjonale studenter, er det en skole som har et stort fokus på kultur noe som ble gjenspeilet veldig gjennom forelesninger og arrangementer i regi av universitetet. 

Hanne Kristensen foran rød telefokiosk (foto)

Hvordan var studiene ved University of Exeter?

Det var et veldig bra utvalg av moduler på skolen, noe som gjorde at vi fikk fag som vi interesserte oss ekstra for. Forelesere og andre på fakultetet var veldig behjelpelige og alltid tilgjengelige for spørsmål og hjelp hvis det var behov for det. Fokuset lå veldig på internasjonale relasjoner og politikk, noe som var veldig relevant for mitt studium.

Hva tar du med deg videre fra utveksling som du ikke ville fått i Norge?

Jeg møtte så mange fantastiske mennesker under mitt utvekslingsopphold som jeg vet kommer til å ha med meg videre. Man blir ikke bare kjent med kulturen i landet hvor man bor, men også andre kulturer da man møter så mange mennesker fra hele verden. Jeg bodde i studentbolig for internasjonale studenter, noe som gjorde at vi alltid var sammen. Vi spiste middag sammen, studerte sammen og slappet av sammen – vi var aldri alene, noe som bidro til det sterke båndet vi har i dag. Det akademiske nivået var også høyt og engelskkunnskapene mine er blitt mye bedre. Jeg har også lært så mye om meg selv. Når man er alene i et fremmed land vokser man mer enn man tror, og lærer seg så mye som ikke man kan lære hjemme.  

Hanne Kristensen og venner med regnbueflagg (foto)

Tips til studenter som skal til University of Exeter

  •  Gå ut av komfortsonene – tørr å prøve nye ting. Bli med på ting du har lyst til men som kan virke skummelt, tørr å delta i diskusjoner i undervisningen og ikke vær redd for å prøve og feile når det kommer til språket. De aller fleste har forståelse for at engelsk ikke er morsmål og hjelper gjerne til hvis det er noe du syntes er vanskelig.
  • Delta i societies. Som utvekslingselev var jeg med i Erasmus Exeter, noe som bidro mye til at mitt opphold ble så bra som det var. Der møtte jeg mange andre utvekslingsstudenter, men også lokale som hadde vært på utveksling tidligere. De arrangerte sosiale sammenkomster hver uke. Vi hadde Erasmus ball, var på pubcrawl gjennom Devon og hadde speed-mating for å bli kjent med hverandre første skoledag. En super måte å bli kjent med andre i samme situasjon. Erasmus arrangerer også mange utflukter til en rimelig pris. 
  • Ta tog rundt om i England. Tog er ikke veldig billig i England, men kjøper du railcard (ca.300 kr) får du 1/3 av på hver togtur. Det lønner seg – da kan du oppleve mer av landet. England har kjempe mange fine steder, blant annet Exmouth som har en nydelig strand og kun ligger 30 minutt med tog fra Exeter.