Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Knyttet fantastiske vennskap

Peter Drabløs (foto)

Det er et svært god studiemiljø for internasjonale studenter på University of Otago. Enhver internasjonal student blir tildelt en "kiwi host" som du og to-tre andre internasjonale studenter bor hos. Dette gjør at det blir et stort nettverk av internasjonale studenter.

Peter Drabløs

Lektorstudent på utveksling til Dunedin

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Jeg har alltid vært en person som er på jakt etter nye opplevelser og eventyr, og da framsto utveksling, og ikke minst New Zealand, som et naturlig valg for å tilegne seg dette.

Peter Drabløs padler (foto)

Hva er det som gjør University of Otago spesielt?

Folkene, studiemiljøet og ikke minst den storslåtte naturen som befant seg bare noen få timer med bil fra Dunedin. Hvor vi i Norge til tider kan være litt "kalde" og mistenksomme ovenfor folk vi ikke kjenner, så er folk fra New Zealand (Kiwis) det stikk motsatte. De er svært nysgjerrige på hvem du er og ikke minst hvorfor i alle dager du har valgt å ta den lange turen til den andre siden av jorden for å besøke et land som fra tid til annen blir glemt på verdenskartet. Det må også nevnes at det er et svært god studiemiljø for internasjonale studenter på University of Otago. Enhver internasjonal student blir tildelt en "kiwi host" som du og to-tre andre internasjonale studenter bor hos. Dette gjør at det blir et stort nettverk av internasjonale studenter som blir kjent med hverandre gjennom deres respektive kiwihoster som igjen kjenner hverandre. Alt i alt så blir det en stor boble av både internasjonale studenter og lokale Kiwis som alle bor innenfor et par kilometer så det er som regel aldri mangel på sosial interaksjon.

Storslått natur på New Zealand (foto)

Hvordan var studiene dine på University of Otago?

Studiene på University of Otago holdt en meget høy standard. Det var fantastiske forelesere med stort engasjement og lidenskap for sine fag. I tillegg var de veldig behjelpelige om det skulle gjelde spørsmål angående pensum eller bare livet. Til forskjell fra Norge hvor vi har et veldig fokus på eksamen så har de på Otago en modell hvor du blir vurdert mer underveis i semesteret, så essays og andre prøver du har tidlig i semesteret teller inn på sluttkarakteren din. Jeg opplevde dette som en meget god modell som sikrer læring på en bedre måte enn slik vi praktiserer i Norge.

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Åpenhet og nysgjerrighet overfor folk du ikke kjenner. Ydmykhet overfor den storslåtte naturen som finnes på øya og ikke minst alle de fantastiske vennskapene som jeg knyttet under mitt opphold. 

Bad i varm kilde (foto)

 Tips til studenter som skal reise til University of Otago

  • Vær ydmyk og erkjenn at vi i Norge ikke er best i alt.
  • Kjøp en sovepose og gode tursko slik at du får sett mest mulig av den fantastiske øya. (Ikke bestill flybillett hjem rett etter at studiene er ferdig. Ta deg tid til å reise rundt, det er alltid en sofa ledig en eller annen plass i New Zealand)
  • Gjør ting utenfor komfortsonen din. De forskjellige klubbene på skolen tilbyr alt mellom himmel og jord, ikke vær redd for å utfordre deg selv. (P.S. Husk solkrem, meget sterk sol).