Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Jeg ville bevege meg utenfor min egen komfortsone

Jeg bodde sammen med andre, som gjorde at jeg ble kjent med mange av studentene.

Sindre Svenning

Hvorfor valgte du å dra på utveksling?

Jeg ble forespurt av læreren min, Ingolv Haaland om jeg hadde lyst til å dra til Thailand, og jeg tente umiddelbart på ideen. Jeg merket at det ble mye rutine og vaner her hjemme, og var klar for å oppleve noe nytt. Jeg ville rett og slett utfordre min egen komfortsone. Jeg dro uten forventninger, og prøvde å ikke tenke for mye på hvordan ting kom til å bli men være åpen for alt underveis.

Hva er det som gjør institusjonen hvor du var på utveksling spesiell?

Jeg bodde sammen med mange andre, som gjorde at jeg ble kjent med mange andre av studentene. De fleste var fra Thailand, men det var også noen internasjonale studenter som bodde der. Jeg ble godt tatt imot av de som jobbet på internasjonalt kontor på skolen, og de hjalp til med alt jeg lurte på. Videre var skolen utrolig fin, den minnet om en park med veldig fin natur. Klimaet var varmt og godt.

Hvordan var studiene dine på skolen i Thailand?

Det var spennende å kunne velge blant så mange ulike kurs. Jeg tok noen på bachelornivå og noen på doktorgradnivå. På doktorgradnivå kunne de fleste engelsk veldig godt, men på bachelornivå var det litt varierende, men vi forstod hverandre alltid.

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og annerledes, og dro på en ti dagers meditasjonscamp. Der sov vi på treseng, mediterte 12 timer hver dag, og fikk ikke lov til å snakke. Jeg hadde ingen mobil eller andre former for underholdning. Jeg fikk også rissuppe hver dag, så det tok ikke lang tid før jeg begynte å drømme om ordentlig mat. Men det var en spesiell og minnerik opplevelse som jeg er glad jeg fikk oppleve.

Har du tre tips til studenter som skal reise til Thailand?

  • Man må ville pushe grenser og være åpen
  • Prøv å lær språket
  • Bruk tida til å reise rundt og gjøre deg kjent med landet du er i

UiA har et samarbeidsprosjekt med Mahidol University som heter Global Mobility. Dette prosjektet muliggjør forskningssamarbeid med et spesielt fokus på Music Manangement, hvor rytmisk er med å bygge opp rettighetsorganisasjoner i Sørøst Asia. Prosjektleder ved UiA er Ingolv Haaland.