– Jeg har fått nye synsvinkler som er nyttig å ha med videre i skole og arbeidsliv

Jørgen Johannessen

Økonomistudent på utveksling til Kansai Gaidai University, Japan

Navn: Jørgen Johannessen
Studium: Økonomi og administrasjon, masterprogram
På utveksling til: Kansai Gaidai University, Japan

Hvorfor dro du på utveksling?

Det var tre grunner til at jeg dro på utveksling: Jeg ville oppleve en ny hverdag, jeg vet at det ser bra ut på CV-en, og jeg ville utfordre meg selv. Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Japan, og dette virket som den perfekte muligheten.

Hva er det som gjør Kansai Gaidai University spesielt?

Det er obligatorisk oppmøte i alle timer, og høyt fravær går ut over karakterene. Dette er typisk for universiteter i Japan, de er byråkratiske og legger opp til få fridager for studentene. Det blir mer skolegang enn du er vant til i Norge, og du får mindre tid til å oppleve andre deler av den japanske kulturen.

Hvordan var studiene?

Vi ble fulgt godt opp av dyktige lærere som var villige til å gi av seg selv for studentene. Alle fagene er lagt opp som introduksjonsfag, så det er mulig å velge fag man ikke har hatt så mye å gjøre med tidligere.

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Den japanske kulturen er kanskje så langt unna vår egen som det er mulig å komme, og utvekslingsoppholdet var en fantastisk opplevelse. Jeg har fått nye synsvinkler som er nyttig å ha med videre i skole og arbeidsliv.

Jørgen Johannessen, foto.

Tre tips til studenter som skal reise til samme sted

1. Husk at utveksling er mye mer enn bare skole.
  2. Det kan være smart å starte å lære seg japansk.
  3. Japan er et dyrt land, så hvis du har lyst til å reise og oppleve ting er det greit å ha med seg litt ekstra utover stipendet.