– Har gitt flere nyanser til utdanningen min

Endre Børve, foto.

Endre Børve

Student på Reiselivsledelse, på utveksling til Curtin University, Australia

Navn: Endre Børve
Studium: Reiselivsledelse, bachelor
På utveksling til: Curtin University, Australia

Hvorfor dro du på utveksling?

Utveksling er noe som har fristet helt siden videregående. Det har vært en drøm å bo i utlandet for å bli skikkelig kjent med kulturen og folkene der, så da jeg fikk sjansen her ved UiA, visste jeg at jeg måtte ta den.

Endre Børve, foto.

Hva er det som gjør Curtin University spesielt?

Curtin University er et relativt stort universitet. Universitetet har over 60 000 studenter, og mange av dem er internasjonale. Dette gjør at du kan møte alle slags folk og personligheter, noe som var et av kriteriene mine da jeg valgte skole. Curtin ligger også i en av verdens mest avsidesliggende byer, men med over 2 millioner innbyggere er det alltid noe å finne på.

Hvordan var studiene dine?

Jeg er veldig fornøyd med måten Curtin legger opp studiene, selv om det er en veldig annerledes struktur enn det vi er vant til i Norge. Du må være forberedt på at det blir satt karakterer fra første dag, og du får et mye tettere bånd til foreleserne enn det vi gjerne får i Norge.

Hva tar du med deg videre fra utvekslingen som du ikke ville fått i Norge?

Det var et høyt faglig nivå, og det ble lagt vekt på litt andre ting enn det jeg hadde studert fra tidligere. Det har gitt flere nyanser til utdanningen min. Jeg vil heller ikke glemme de gode øyeblikkene jeg sitter igjen med etter å ha blitt kjent med nye mennesker fra så mange nasjoner.

Endre Børve i bil, foto.

Tre tips til studenter som skal reise til samme sted

1. Spar nok penger: Australia, og spesielt Perth, er et dyrt sted å bo. Prisene er nesten på norsk nivå, så spar opp penger så du kan utnytte oppholdet maksimalt.
  2. Gå på alle tutorials. Det virket som om 70 prosent av læringen i de ulike fagene skjedde der. Du bør gå på forelesningene også, men tutorials er desidert viktigst.
  3. Reis mye: Vest-Australia har et unikt landskap, og selv om det er ganske flatt og stort så finnes det en rik natur med tilhørende dyreliv å utforske. Jeg anbefaler spesielt å kjøre bil langs kysten både nord- og sørover. Flere av studentene reiser også til Bali i en av de to ukene med studiefri, og det anbefaler jeg på det sterkeste.