0
Hopp til hovedinnhold

– Utfordrer, inspirerer og motiverer

Studiet inneholder spennende og varierte emner som har gjort at jeg har lært utrolig mye om andre, men også om mine egne holdninger og verdier.

Svetlana Bolic

Vernepleie, bachelor

Hvorfor valgte du dette studiet?

Vernepleierutdanningen er en helse- og sosialfaglig profesjonsutdanning med mange spennende emner og som gir mange muligheter i etterkant. Dette var noe jeg syntes var utrolig positivt, og jeg følte at dette passet meg veldig bra. Jeg har alltid hatt et ønske om å jobbe med mennesker, gi mennesker glede i hverdagen og gjøre den meningsfull.

Vil du anbefale studiet ditt?

Jeg er utrolig fornøyd med valg av studiet og så langt har utdanningen vært over all forventning. Dette er en utdannelse jeg varmt kan anbefale til alle som ønsker å jobbe med mennesker. Det er mange muligheter med utdanningen og når man har fullført vil man ha spennende og varierte jobbmuligheter. Studiet inneholder ulike emner som utfordrer, inspirerer og motiverer. Alle emnene gjør at man får en solid og bred kompetanse.

Hva er det beste med studiet ditt?

Det beste med studiet mitt er at det er spennende og varierte emner som har gjort at jeg har lært utrolig mye om andre, men også om mine egne holdninger og verdier. Foreleserne på studiet er engasjerte og har mye kompetanse på fagfeltet. Det er flere perioder med praksis i studieforløpet, som har gitt mye lærdom og erfaringer jeg tar med meg videre.

Vil du anbefale UiA?

Absolutt! Universitetet er relativt nytt, med gode fasiliteter og alt man trenger av ressurser som student. De er flinke til å ta vare på studentene sine gjennom oppfølging og veiledning, og de arrangerer ulike sosiale aktiviteter hvor studenter kan samles.

Hva gjør du utenom studiene?

Det å være student tar mye av min tid, noe jeg trives godt med. Jeg jobber tredje hver helg i et bofelleskap med rus og psykiatri. Ellers er jeg glad i å være med familie og venner, høre på musikk og opptatt av interiør og kunst.

Tips til nye studenter

  • Start på pensum tidlig slik at du får en bedre eksamenstid. Det er mye man skal gjennom på kort tid. 
  • Ha en positiv innstilling. Alt vi har gått gjennom på studiet har vært veldig lærerikt. 
  • Vær varm og ydmyk i møte med andre.