Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Utdanningen lar deg oppdage og dyrke dine interesser for byggfag og byggdesign

Utdanningen lar deg oppdage og dyrke dine interesser for byggfag og byggdesign. Under studieløpet får vi eksperimentere og lære om mange sider av byggebransjen og det er akkurat det som gjør utdanningen så spennende.

Tone Nykos Midtun

Byggdesign, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Da jeg skulle velge studie var valget ganske lett. Jeg visste jeg ville utforske mine kreative evner samtidig som jeg ville utfordre meg selv på det teoretiske og derfor valgte jeg byggdesign. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte UiA fordi det er ikke langt hjemmefra og jeg har alltid elsket Sørlandet. Jeg valgte å studere byggdesign fordi jeg har alltid hatt en fascinasjon for arkitektur og bygg samtidig som at jeg likte realfag.

Hva lærer du?

I løpet av studiet har jeg lært om alt fra bergarter, betong, krefter i konstruksjoner og prosjektledelse til vann og avløpsteknikk, arkitektur og arealplanlegging. Siden jeg har valgt å gå retningen teknisk planlegging har jeg lært mye om den kreative og kunstneriske siden av byggingeniøryrket.

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Når jeg er ferdigutdannet kunne jeg tenke meg å jobbe som arealplanlegger eller prosjektleder. Mitt ønske er å kunne videre jobbe med den kreative siden av byggfagene, men også utforske flere sider av byggebransjen basert på de fagene jeg har valgt.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Byggdesign er en utdanning som lar deg oppdage eller dyrke dine interesser for byggfag og byggdesign. Under utdanningen får en eksperimentere å lære om mange sider av byggebransjen og det er akkurat det som gjør utdanningen så spennende.  

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentmiljøet på UiA campus Grimstad er veldig inkluderende. De aller fleste som studerer i Grimstad flytter dit alene, uten et nettverk i byen, og derfor er de aller fleste studentene ivrige på å bli kjent med nye folk. Det er en av de tingene som gjør Grimstad til en veldig imøtekommende studentby.

Har du noen tips til kommende studenter?

Jeg vil anbefale alle som velger å studere byggdesign å ha et åpent sinn når de starte på studiet. Det er viktig både for det sosiale og det faglige. Ved å være åpen for å lære kan en oppleve at fag en ellers hadde tenkt var kjedelige blir spennende og gøy når en ser sammenhengen de har med alle de andre fagene.