Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- UiA har et veldig godt student- og lærermiljø

Den viktigste lærdommen jeg tar med meg fra utdanningen er å finne ut av ting man ikke kan, samt det å håndtere mange ting samtidig, samt prioriteringer.

Steffen Monrad

Prosjektingeniør i Kruse Smith Anlegg

Studie: Bygg sivilingeniør - uteksaminert vår 2020

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Fremdriftsrapportering, HMS håndtering og rapportering, økonomi håndtering - mengdeavregning, prosjektadministrasjon.

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben?

Viktigste lærdommen jeg tar med meg fra utdanningen er å finne ut av ting man ikke kan, samt det å håndtere mange ting samtidig, samt prioriteringer. Jeg mener at den viktigste læren fra skolegangen for høyere utdanning er at man lærer å lære. Man skal ikke nødvendigvis kunne alt i fagene sine, men man skal kunne vite hvor og hvordan man finner svarene.

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Gjennom intervjuer for min bacheloroppgave ytret jeg et ønske om å jobbe deltid samtidig som jeg tok masterutdanning. Dette medførte til et møte med min nåværende leder som resulterte i midlertidig ansettelse i de 2 årene som jeg tok masterutdanningen, og fikk fast stilling når utdanningen var ferdig.

Hvordan var studievalget ditt?

Studievalget var litt tilfeldig, men er veldig fornøyd med å ha valgt både bachelor og master innen bygg-konstruksjonsteknikk.

Hvorfor valgte du UiA?

Den gang var det nok flere årsaker enn jeg muligens husker nå, men UiA var lokalt, kjenner folk som hadde godt der som gav godt inntrykk på universitetet. Selv må jeg i ettertid si at det er et veldig godt student- og lærer miljø hvor det er rom for faglige diskusjoner med lærerne, noe jeg mener bidrar til at studenter viser mer interesse når slike tilbud er til stede. Ved valg av masterutdanning var det ingen tvil fra min side om at den skulle jeg ta på UiA.

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

Hard jobbing både på skole og i jobb. Fremoverlent og målrettet. 

Har du noen tips til kommende eller nåværende studenter? 

Bygg-retningen er absolutt å anbefale, både bachelor og master. Innsats er alltid viktig, og oppgaver som omhandler gruppearbeid er veldig viktig da dette er med på å bidra til at du også jobber godt med andre i jobbsammenheng etter studiene.