Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Torstein Folkedal Hansen

I denne type stilling er det viktig å kunne sette seg inn i store mengder tekst, bearbeide informasjonen og levere et endelig produkt. De aller fleste studenter vil kunne kjenne seg igjen i dette, og med en bachelor i historie mener jeg var en utmerket bakgrunn.

Torstein Folkedal Hansen

Seniorkonsulent/Koordinator for etter- og videreutdanning

Navn: Torstein Folkedal Hansen
Studier: Bachelor i historie 2016-2019
Stilling: Seniorkonsulent/Koordinator for etter- og videreutdanning
Arbeidssted: Forsvarets høgskole

Hvorfor valgte du studiet?  

Historie har alltid vært det fagfeltet jeg syntes var mest spennende, og når jeg søkte utdanningen var tanken min at jeg kunne bygge videre for å bli lærer. 
Farssiden av familien min er fra Kristiansand, så når jeg skulle studere var det Fakultet for Humaniora og pedagogikk jeg endte opp- heldige meg! 

 

Hvordan var studietiden? 

Studietiden min var veldig gøy, med mange interessante studieemner. Jeg opplevde de vitenskapelig ansatte som dyktige og engasjerte forelesere. I tillegg ble jeg kjent med mange flotte folk, både studenter og ansatte.    

 

Hvor jobber du og hva er dine arbeidsoppgaver? 

I dag jobber jeg på Forsvarets Høgskole, som koordinator for etter- og videreutdanning. Stillingen min medfører at jeg er nasjonalt koordinerende for ansatte i Forsvaret sine muligheter til å bygge videre på egen kompetanse. Dette innebærer både akademisk utdanning, og kurs i regi av NATO.  

 

Hvordan fikk du jobben? 

Da jeg har fartstid fra Forsvaret tidligere, og hatt så flaks at jeg både har en utdanning og arbeidserfaring fra UiA var jeg nødt til å søke på stillingen når jeg snublet over den.    

 

Hva liker du best med jobben? 

Jeg er faglig leder for avdelingen sine lærlinger i kontor- og administrasjonsfaget. Det å følge de fra første arbeidsdag, og helt til fagprøven er svært givende. Det å se de utvikle seg til kollegaer som er trygge på seg selv og egen kompetanse, og få lov til å bidra med dette er definitivt ett av høydepunktene med denne stillingen. 

 

På hvilken måte opplever du at utdanningen er relevant for jobben? 

I «min» type stilling er det viktig å kunne sette seg inn i store mengder tekst, bearbeide informasjonen og levere et endelig produkt. De aller fleste studenter vil kunne kjenne seg igjen i dette, og med en bachelor i historie føler jeg meg kanskje ekstra truffet. Det er irrelevant om det er i forbindelse med trolldomsprosessene i Agder på 1500 tallet, eller en lengre rapport på kontoret; grunnprinsippet er det samme. Jeg bruker utdanningen min hver dag, og ville ikke vært foruten!  

I tillegg hadde jeg som bachelorstudent mulighet til å være med på første gjennomføring av emnet «Humanister i praksis», som jeg oppfordrer alle studenter som har mulighet til å ta. Mine tre uker i praksis resulterte både i deltidsstillinger mens jeg fortsatt var student, og heltidsstillinger når jeg var ferdig med studiene. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag uten erfaringen, og foten jeg fikk på innsiden på grunn av det emnet.