Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Teater er så mye mer enn hva man tror

Teater er så mye mer enn hva man tror. Teater er holdningsskapende og kan hjelpe deg å sette et perspektiv på samfunnet. Og teater er ikke minst sykt morsomt.

Katarina Petrovic

Student på samtidsteater

  • Navn? Katarina Petrovic
  • Hvor kommer du fra? Oslo
  • Hva studerer du her på UiA? Andre året bachelor samtidsteater

Hvorfor valgte du samtidsteater?

Jeg har alltid drevet med teater. Det er den arenaen hvor jeg konstant kan utvikle meg samtidig som jeg kjenner på en enorm trygghet. Teatermiljøet i Oslo er stort og fantastisk, men til tider blir det stort fokus på prestasjoner. Jeg trengte å få tilbake kjærlighet for teater som kunstform, og valgte derfor en solfylt, herlig og livlig by som ikke var så altfor langt fra familien.

Hva er det viktigste du har lært til nå?

Det viktigste jeg har lært til nå er at det er OK å feile. Det er ikke noe man skal unngå, det er noe man skal streve etter. Man lærer så mye av å "drite seg ut" eller mislykkes, både som menneske og skuespiller. Jeg har lært at teater er så mye mer enn hva man tror. Teater er holdningsskapende og kan hjelpe deg å sette et perspektiv på samfunnet. Og teater er ikke minst sykt morsomt. 

Hvordan opplever du miljøet blant studenter og lærere?

Miljøet er helt fantastisk. I klassen min er vi ti studenter, så man blir automatisk mer sammensveiset enn i en forelesningssal med flere hundre studenter. Hvis man strever med noe vi arbeider med, eller bare generelt i livet, vil man alltid finne støtte blant både medstudenter og lærere.

Hvordan opplever du Kristiansand som studentby?

Jeg kan ikke anbefale Kristiansand nok. Jeg har bodd her i snart to år og blir fortsatt begeistret over de idylliske omgivelsene i byen. Det er en by som ikke er for stor eller for liten, og du vil alltid finne på noe å gjøre.

Hva har du lyst til å jobbe med etter endte studier?

Drømmen er å jobbe noe innenfor teater og drama. Lenge var jeg fast bestemt på å bli skuespiller eller formidler av noe slag, men nå er jeg åpen for mye innenfor bransjen.

Vil du anbefale andre å søke samtidsteater på UiA? 

Ja, fordi det er mer enn en akademisk grad. Man kommer ut av skallet sitt, blir selvstendig og får muligheten til å bevare sitt indre barn.