Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Takknemlig for ballasten studietiden ga meg

Elisabeth Nesset bak trommene (foto)

Kontaktnettet jeg fikk i løpet av studietiden ble grunnlaget jeg jobbet videre på etterpå.

Elisabeth Nesset

Tidligere student på masterprogrammet i utøvende musikk og faglærerutdanning i musikk, bachelor

  • Elisabeth Nesset (35)
  • Utdanning: Master i utøvende musikk fra UiA, 2007-2009. Bachelor 2002-2005 (faglærer i musikk, dans og drama med hovedområde musikk).
  • Yrke: Trommeslager og perkusjonist. Har samarbeidet med artister som Hanne Kolstø, Frida Ånnevik, Erik Lukashaugen, Amund Maarud, Hanne Sørvaag, Lovespeake og Adam Douglas.
  • Hjemmeside: http://www.elisabethnesset.no

Hva har studiet betydd for deg?

Jeg skulle egentlig bare være i Kristiansand ett år og så søke meg inn på annen utdanning. I stedet ble det syv år i Kristiansand. Personlig vokste jeg enormt i møtet med lærere og medstudenter. Det var en veldig fin gjeng, og mange har jeg fortsatt kontakt med. Jeg vokste naturligvis også mye på det faglige plan, men her trengte jeg litt mer tid. Mye av det jeg lærte på Konsen forsto jeg først ordentlig i løpet av årene etterpå. Jeg tror erfaring er en viktig ingrediens for å bli en god musiker. Jeg fikk spille mye som student og er takknemlig for ballasten studietiden ga meg. Den gjorde at jeg kunne fortsette å utvikle meg på egenhånd.

Hva har studiemiljøet betydd for deg?

Alt. Kontaktnettet jeg fikk i løpet av studietiden ble grunnlaget jeg jobbet videre på etterpå. Hadde det ikke vært for alle de vanvittig fine og flinke folkene jeg møtte på Konsen hadde jeg nok ikke drevet med musikk i like stor grad som jeg gjør nå.

Hva er det viktigste du har lært fra studietiden?

Å tro på seg selv og sin egen musikalitet. Man kan være uenige om ting og tang når man spiller sammen og da er det viktig å vite hva man selv mener. Man må selvfølgelig lytte til hverandre. For meg, som nok er å anse som en potet som liker mye forskjellig, har det vært viktig å bli bevisst på hva jeg synes er fett. Det fikk jeg brynet meg på gjennom møter med medstudenter med annen bakgrunn enn meg. Samtidig lærte jeg mye om profesjonalitet, om hvor viktig jeg synes det er at man er hyggelig, imøtekommende og godt forberedt når man skal på jobb. Studietiden er også en nydelig mulighet til å lære seg å dytte seg selv utenfor komfortsonen. Det er når man tør å gjøre det at man vokser og utvikler seg, og det var fint å få øve seg på det innenfor relativt trygge rammer.

Hva jobber du med nå?

Jeg spiller trommer enten med band/artister/prosjekter/teater eller med elever. Jeg underviser barn og ungdom i trommesett/band to kvelder i uka og spiller selv resten av uka. Det er en super kombinasjon. Hovedprosjektet mitt de siste årene har vært rockebandet Phone Joan, som består av fire, hvor tre av oss møttes på Konsen (Randi Gudmundsen, Carina Frantzen og jeg). Akkurat nå er jeg på Norgesturné med barneplateprosjektet Du og jeg og vi 2-3-4 (med Julie Falkevik Tungevåg og Ellen Brekken) og på turné med Hanne Kolstø. Jeg har også en duo med samtidsdanser Marianne Kjærsund, der vi jobber med trommer og dans. Over nyttår skal jeg bidra i en teaterforestilling på Det Norske Teatret. Ellers jobber jeg med et par helt nye prosjekter, deriblant soloprosjektet til Carina Frantzen. Vi var i Nashville i høst og spilte inn en plate hos produsent Vance Powell. Det blir veldig spennende å se hva det blir av den.