Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Studentintervju: Pernille - lektorutdanning

Samholdet, lærerne, praksisen og valgmulighetene er veldig bra med lektorutdanningen. Med praksis hvert semester, og praksis både på ungdomsskole og videregående, får vi testet både om vi passer i læreryrket, og på hvilket trinn vi trives best.

Pernille Klock Rist-Christensen

Lektorutdanning 8-13

Hvordan var ditt studievalg?

Jeg har alltid hatt lyst til å bli lærer, så det var egentlig ikke et valg jeg tok på noe spesielt tidspunkt. Men det var på videregående jeg fant ut at jeg ville bli videregåendelærer, og valgte lektorutdanningen.

At det ble UiA var litt mer tilfeldig. Det føltes deiligere å dra hit. Men jeg har skjønt i ettertid at UiA har en mer fleksibel utdanning, med flere muligheter for emnevalg. Min kombinasjon med historie og samfunnsfag er for eksempel ikke mulig så mange steder.

Hva er bra med studiet ditt?

Samholdet, lærerne, praksisen og valgmulighetene. Alle lektorstudentene kjenner hverandre godt, så det er veldig godt samhold. Foreleserne jeg har hatt, har vært veldig bra, og jeg er veldig fornøyd med valgfagene vi kan velge. Praksis to uker hvert semester – og at vi får praksis både på ungdomsskolen og videregående – gjør at vi får testet ut hva som passer best, og om man passer i læreryrket. Det har vært kjempegøy, og spesielt i høst da jeg hadde praksis på videregående. Det var morsomt å føle på det.

Det er et veldig gøy studium, rett og slett. Jeg er glad jeg valgte både studiet og UiA.

Hva er bra med UiA?

Jeg trives veldig godt med at det ikke er så altfor stort, og at det meste er samlet på ett sted. Jeg ser kjente fjes hver dag, og de ansatte i kantina kjenner meg igjen.

Jeg har også opplevd at vi studenter blir hørt.  Vi har blant annet blitt bedt om å gi tilbakemeldinger på hva som kan forbedres i lektorutdanningen. Det vi tok opp i fjor, har blitt endret til i år, så vi føler vi har litt å si.

Hva gjør du utenom studiene?

Nå er jeg med på å starte opp en linjeforening for lektorutdanningen (studentforening for studiet), som forhåpentligvis kommer i løpet av året. Ellers er jeg med venner, trener og har en deltidsjobb i byen. I fjor jobbet jeg litt i en frivillig organisasjon som hjelper jenter som sliter sosialt på videregående, men det har blitt en del å gjøre i studiet i år, så jeg har måttet droppe det nå.

Mine tips til nye studenter

  • Sjekk emnene på studiet før du søker, og sammenlikn oppbyggingen av studiene du vurderer. Jeg skulle ønske jeg gjorde det, for da hadde jeg visst mer, og vært bedre forberedt. Man blir litt tatt på senga ved studiestart hvis man ikke har satt seg inn i ting.
  • Vær med på så mye som mulig, for eksempel studentaktiviteter og foreninger. Du møter så mange nye folk! Og så er det gøy å engasjere seg.