0
Hopp til hovedinnhold

Studentintervju: Martin - Rettsvitenskap

Det er veldig spesielt å gå på et universitet som er såpass kompakt, med ulike studiemiljøer så tett knytta som helhet. Campus er tilrettelagt med mange møteplasser, som er felles for alle studentene, blant annet studentkantina. Det er viktig både sosialt og faglig.

Martin Wiggen

Rettsvitenskap, bachelor

Hvordan var ditt studievalg?

Jeg bestemte meg for å studere jus allerede tidlig på videregående. Jeg er glad i problemløsning, argumentasjon og samhandling mellom mennesker og samfunn, så jus har vært et klart mål siden den gang. Jeg trengte et avbrekk fra skole etter videregående, og var i Forsvaret i fire år – de to siste i Kristiansand. Selv om jeg ikke var student selv, var mange i omgangskretsen min studenter på UiA, og jeg fikk et utrolig godt forhold til både byen og studentmiljøet. Jeg fikk et generelt godt inntrykk av hverdagen deres som student på UiA, og da falt det naturlig å søke jusstudiet her.

Vil du anbefale studiet ditt?

Absolutt. Rettsvitenskapsstudiet tilbys jo bare på bachelornivå her, og det kan ses på både positivt og negativt. På den ene siden må du bygge på de to siste årene på masterstudiet i Oslo eller Bergen for å bli advokat. På den annen side synes jeg det er fint å forholde seg til et litt mindre kull de første årene man studerer. Jeg tror det bidrar til større nærhet til resten av studentene og foreleserne, både sosialt og faglig. Oppbyggingen av studiet tilsvarer de tre første årene av det 5-årige masterstudiet i Bergen, så man kan ta de to siste årene der om man kommer inn.

Vil du anbefale UiA?

Absolutt. Det er veldig spesielt å gå på et universitet som er såpass kompakt, med ulike studiemiljøer så tett knytta som helhet. På campus treffer jeg kjentfolk hvor enn jeg går, samtidig som jeg treffer nye folk i sosiale sammenhenger og i verv. Jeg har inntrykk av at det er veldig lett å komme i kontakt med folk på tvers av studier. Campus er tilrettelagt med mange møteplasser, som er felles for alle studentene, blant annet studentkantina. Det er viktig både sosialt og faglig. Jeg vet jo ikke alt om alle andre steder, men jeg har veldig godt inntrykk av fasilitetene her.

Hva gjør du utenom studiene?

Utover deltidsjobb, trening og mye lesing, engasjerer jeg meg i en del frivillige verv. Jeg var næringslivsansvarlig i linjeforeningen til jusstudentene (Justitius) det første studieåret, og representerte jusstudentene da vi arrangerte Karrieredagen på campus i fjor. Å engasjere seg i noe utenom studiene er noe jeg absolutt anbefaler.

 

Mine tips til nye studenter                                                           

  • Vær grundig når du skal finne ut hva du skal søke.  Det handler ikke bare om studiet, men også hvilken kompetanse du trenger for å kunne jobbe med det som passer deg.
  • Vær ærlig med deg selv. Ikke bry deg for mye om hva kompiser og familie mener – det er du som blir sittende med det du velger.
  • Når du begynner som student: Ha en klar plan når du prioriterer hverdagen. Ikke vær redd for å engasjere deg i ting utenom studiene. Det er tid til det om du planlegger litt. Verv er ikke bare bra for cv’en, men også for trivselen. Det hjelper deg å bygge opp et sosialt liv utenfor forelesningssalen.