Studentintervju: Kjersti - Ernæring, mat og kultur

Kjersti Hovland Rennestraum

Ernæring, mat og kultur, bachelor (nå: Ernæring, bachelor)

Hvordan var ditt studievalg?

Sunn kost, ernæring og sport har alltid vært noe jeg har vært veldig opptatt av. Jeg bladde i flere studiekataloger, men da jeg fant ernæring, mat og kultur bestemte jeg meg ganske fort for det! Alt ved studiet appellerte til meg – spesielt at vi også skulle lage mat! For meg var mine egne interesser avgjørende for studievalget – i tillegg var det litt flaks at det var i Kristiansand. Jeg har vært mye på Sørlandet i barndommen, og elsker å bo ved sjøen og i en relativt stor by hvor det skjer mye (sammenliknet med Kongsberg er Kristiansand stort!).

Vil du anbefale studiet ditt?

Det er gøy, interessant, viktig, aktuelt, spennende fag og muligheter for studieturer, kurs og praksis – dessuten lager vi utrolig mye god mat! Man blir veldig godt kjent med hverandre i klassen når man er på kjøkkenet og har praktisk matlaging. I dagens samfunn, med så mye overvekt og mange syke mennesker på grunn av dårlig kosthold, lite aktivitet og usunn livsstil, er fagkyndige på dette området viktigere enn noen gang! Jeg er veldig glad for å studere noe så betydningsfullt.

Vil du anbefale UiA?

UiA er et utrolig fint universitet – ganske nytt, har alle ressurser man behøver som student og jeg føler meg rett og slett hjemme her. De er flinke til å ta vare på studentene sine her, enten det er snakk om oppfølging fra ansattes side, hjelp på biblioteket eller til veiledning, ekstra oppmuntringer i eksamenstiden fra kantinen, mange forskjellige «happenings» i form av spennende foredrag eller ulike arrangementer på studenthuset. At undersøkelser viser at studenter ved UiA er utrolig fornøyde og kommer fort ut i jobb er bare en bekreftelse på inntrykket jeg har.

Hva gjør du utenom studiene?

I tillegg til å studere, jobber jeg deltid i en klesbutikk. Ellers er jeg helt avhengig av å få være i aktivitet! For tiden går det mye i løping, turgåing, volleyball og sykling.  Jeg trener meg nemlig opp til å sykle Norge på langs neste sommer! Jeg trener en del i turområdet Jegersberg, som ligger rett ved campus. Ellers har jeg fått en fantastisk vennegjeng her!

Mine tips til kommende studenter

• Nyt studietiden, selv om det til tider er mye å gjøre. Studenttilværelsen er veldig fin, og veldig gøy!
  • Det er lov å prøve og feile – både når det gjelder valg av studium, hybel og eksamensresultat! Man vil alltid få nye erfaringer ved å forsøke nye ting – noen ganger treffer man blink, mens andre ganger merker man at det ikke var noe man likte eller mestret like godt. Jeg synes det er viktig at alle vet at det er helt normalt og veldig lov! Du lærer noe uansett!
  • Start på pensum tidlig – da får du en bedre eksamenstid – og mulighet til å nyte førjulstida og deilige vårdager også!
  • Takk ja til nye utfordringer! Gå studietiden i møte med et smil om munnen! Hvis du er åpen for bekjentskap med nye mennesker, prøve nye ting (en ny aktivitet kanskje) og nye utfordringer, da tror jeg man får det mye gøyere som student. Dessuten får man mange flere erfaringer.