0
Hopp til hovedinnhold

Studentintervju: Kaja - Grunnskolelærerutdanning

Kaja Maarud, foto.

Jeg trives kjempegodt, og det handler om både faglærere, studentmiljø og klassemiljø. Men jeg synes det er viktig å trekke fram den gode undervisningen spesielt.

Kaja Maarud

Grunnskolelærerutdanning trinn 1-7 (4-årig, Kristiansand)

Lærerstudent Kaja Maarud trekker fram faglig dyktige forelesere som et av fortrinnene ved Universitetet i Agder.

Se også:

– Jeg trives kjempegodt, og det handler om både faglærere, studentmiljø og klassemiljø. Men jeg synes det er viktig å trekke fram den gode undervisningen spesielt – det er veldig positivt at det hentes forelesere med stor faglig tyngde fra fakultetene til å undervise også ved lærerutdanningen.

Hun forteller at det er en kjent sak at UiA har et solid fagmiljø innen både matematikk og norsk, som er sentrale skolefag. Og hun legger ikke skjul på at utdanningen er krevende.

– Det er en utdanning der man skal lære mange ulike fag, og det mest utfordrende er å holde styr på alle samtidig! Som lærer må man både ha faglig styrke, sosial intelligens og være praktisk anlagt. Utdanningen krever mye, men det er utrolig gøy og spennende.

Godt studentmiljø

Studentmiljøet er også viktig for trivselen, forteller hun.

– Jeg er veldig fornøyd med at det er så mange aktiviteter og organisasjoner å engasjere seg i, men at det samtidig er såpass lite og nært. Kristiansand er på en måte den minste av de største studentstedene, og det legger veldig til rette for et godt samhold. Selve campus er et veldig hyggelig sted å være – og Kristiansand en sosial og hyggelig by. Folk er så åpne her, så jeg følte meg raskt hjemme, sier hun.

Praksis: - Jeg får testet yrket - yrket får testet meg

Kaja bestemte seg tidlig for å bli lærer, og er opptatt av å ha en variert og meningsfull arbeidsdag.

– Jeg har lyst til å jobbe med mennesker – og være til nytte. I undersøkelser kommer det ofte fram at lærere er blant dem som er mest fornøyd med jobben sin, og det kan jeg godt forstå. Ingen dager er like, og det er både en faglig og sosial jobb. Gjennom praksis, som allerede første semester er en del av studieløpet, har hun også fått muligheten til å teste ut yrket.

– Noe av fordelen med læreryrket er jo at det er et tydelig mål – du vet hva du skal bli. Derfor synes jeg det er veldig positivt at en del av utdanningen er å prøve seg som lærer på ekte skoler med ekte elever, slik at vi tidlig får muligheten til å finne ut om yrket faktisk er noe som passer. Jeg får testet yrket, og yrket får testet meg! Jeg føler vi begge har bestått så langt, ler Kaja