0
Hopp til hovedinnhold

Studentintervju: Elise - Statsvitenskap, bachelor

Det er gode forelesere og god informasjon. Og moderne og ser pent ut. Det er faktisk viktig det også.

Elise Bråthen Slåttsveen

Statsvitenskap, bachelor

Hvordan var ditt studievalg?

Jeg valgte faktisk studiested først, og bestemte meg for statsvitenskap siden jeg er interessert i politikk og samfunnsfag. Jeg husker ikke helt hvorfor jeg bestemte meg for UiA først, men jeg har alltid hørt at det er godt miljø her. UiA har mange spennende studier, det er fint her og for meg er det perfekt avstand hjemmefra. Drømmejobben min er i PST, eventuelt i ett av direktoratene innen rettsvitenskap. Jeg har alltid likt politirelaterte ting.

Vil du anbefale studiet ditt?

Ja, hvis man er interessert i politikk, samfunnsfag og hvordan organisasjoner fungerer. Det er bra miljø på studiet. Det er ikke så store forelesninger, så man får et bra forhold til foreleserne og hverandre. Studentforeningen Politicus arrangerer også mye bra, både faglig og sosialt. Vi lærer mye om aktuelle jobber, og krav for å jobbe i et firma.

Vil du anbefale UiA?

Jeg begynte jo med å velge UiA, så ja! Det er gode forelesere og god informasjon. Og moderne og ser pent ut. Det er faktisk viktig det også. Jeg synes det er lett å bli kjent med andre her, også på tvers av studier og linjer. Kristiansand er en skikkelig studentby, med mye som skjer utenom studiene.

Hva gjør du utenom studiene?

Jeg spiller håndball i KSI (Kristiansand Studentidrettslag), har en deltidsjobb, er med i styret til studentforeningen Politicus og er leder i velferdsutvalget. Det er mye som skjer!

 

Mine tips til nye studenter

  • Sett deg inn i studieplanene på de ulike universitetene/høyskolene. «Like studier» kan ha ulikt innhold på ulike studiesteder. Statsvitenskap er for eksempel forskjellig lagt opp ulike steder.
  • Sett deg inn i forhold rundt studiene også. Hvor mange er det for eksempel i klassen? Hva passer deg?
  • Tenk på det faglige - men også det sosiale. Begge deler er viktig for å få gode resultater.