Student og idrettsutøver på toppnivå

Trine H Mjaaland, foto.

- Studiene ved UiA har absolutt hatt betydning, både på grunn av et godt sosialt miljø, og ikke minst kompetente fagfolk som gir konstruktive og positive tilbakemeldinger.

Trine Hammerstrøm Mjåland

Masterstudent

Trine Hammerstrøm Mjåland (22) løper seg inn i norgestoppen mens hun tar master i idrettsvitenskap ved UiA.

Trine har flere gode plasseringer i klasse U23 å se tilbake på i 2012. Hun tok blant annet sølv på 800 meter i NM i Kristiansand – på hjemmebane!

- NM var veldig moro, men høydepunktet var at jeg ble Nordisk – Baltisk mester på 400 meter.

Nå er ambisjonene å utvikle idrettskarrieren samtidig som hun studerer. Hun har tatt bachelorgraden i idrett, og er student ved masterprogrammet i idrettsvitenskap.

- Det er klart det er en utfordring «å kjøre begge løp», altså å satse på idrett både sportslig og faglig. Det kan fort bli et dilemma, men så langt har det jo latt seg løse. Så får vi se hvordan det blir når masteroppgaven skal skrives og leveres.

Trine hadde hørt mye positivt fra tidligere studenter om idrettsstudiene ved UiA før hun selv ble student. Hun mener fagmiljøet ved UiA har bidratt til resultatene på banen.

- Hvorfor jeg vil ta masterprogrammet i idrettsvitenskap? Jeg ønsket meg en fordypning på et bestemt område, og idrettspsykologi er spennende. Det er gøy fordi det trigger meg, og jeg leser med glede.

- I masteroppgaven skal jeg skrive om barn og unges aktivitetsnivå og helse. Det betyr at jeg er interessert i hva forutsetningene er for deltakelse i fysisk aktivitet. Generelt er jeg opptatt av at den enkelte selv tar ansvar for egen helse ved å være fysiske aktive. Jeg tror at det å delta i organisert idrett er bra, og at det sosiale miljøet rundt idretten er positivt for mange.

Trine ser for seg at hun om 10-15 år arbeider i skolen, og har en rolle hvor hun kan være en motivator for barn og unge slik at de holder seg aktive og trives.