Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Sivilingeniør i sør

Aslak Veb, foto.

– Jeg har lært utrolig mye og er godt fornøyd med masterstudiet så langt. I tillegg til forelesninger og selvstudier har vi også fått prøvd oss ute i bedrift. I tre uker i høst jobbet vi en dag i uken hos Aker Solutions, noe som var veldig gøy og ga ganske god innsikt i hvordan bedrifter opererer i det daglig

Aslak Vebo

Masterstudent i bygg

Universitetet i Agder (UiA) utdanner årlig flere sårt tiltrengte sivilingeniører gjennom sine teknologimasterutdanninger. Aslak Vebo har valgt å ta toårige masterstudier i bygg ved UiA. En mastergrad gir en økt forståelse for faget, noe som gjør Aslak svært attraktive på arbeidsmarkedet.

Økt kompetanse gir bedre jobb

– Jeg hadde et ønske om å komme dypere i materien, og bedre forstå teorien bak det jeg skal jobbe med. Ved å utvide kunnskapen min på området er jeg enda bedre stilt til å få en god og morsom jobb, fastslår 23-åringen, som nå er i sitt andre halvår av masterstudiet i bygg.

– Mange grunner til å velge UiA

UiA er et breddeuniversitet som tilbyr en rekke ulike masterutdanninger innen teknologi. De siste årene har antall masterstudenter økt stabilt, og Aslak mener det er flere grunner til det. Han skryter av gode forelesere og et bra studieopplegg.

– Jeg har lært utrolig mye og er godt fornøyd med masterstudiet så langt. I tillegg til forelesninger og selvstudier har vi også fått prøvd oss ute i bedrift. I tre uker i høst jobbet vi en dag i uken hos Aker Solutions, noe som var veldig gøy og ga ganske god innsikt i hvordan bedrifter opererer i det daglige, noe som er et godt supplement til det vi lærer på forelesningsbenken.
Aslak tror at han vil være klar for arbeidsmarkedet når han leverer masteroppgaven om halvannet år.

– Selvsagt vil det alltid være mer å sette seg inn i, det finnes jo for eksempel hundrevis av forskjellige dataprogrammer og arbeidssystemer i bransjen. Men jeg føler at teoriene begynner å sitte, og da er man ganske langt på vei. Da vi var ute hos Aker Solutions snakket ikke ingeniørene der veldig langt over hodet på oss studenter, og det er jo et tegn på at vi har lært mye bra her på UiA, smiler byggstudenten.