Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Samfunnsnyttig studium

I dagens samfunn står vi overfor mange livsstilssykdommer, og i studiet lærer vi om hvordan man forebygger nettopp dette. Dette er veldig viktig og interessant.

Silje Fortun Slettemoen

Ernæring, bachelor

Hvorfor valgte du dette studiet?

Ernæring er noe som har interessert meg veldig lenge. Jeg var nysgjerrig på å lære meg mer om dette, spesielt hva kosthold og ernæring har å si for sykdomsforebygging. I tillegg til at jeg synes dette er veldig interessant, så er det også veldig viktig i dagens samfunn. Jeg er opptatt av flere ting, som blant annet miljø og helse på samfunnsbasis, så hvordan ernæring henger sammen med dette appellerte veldig til meg når jeg skulle velge studium.

Vil du anbefale studiet ditt?

Absolutt. I dagens samfunn står vi overfor mange livsstilssykdommer, og i studiet lærer vi om hvordan man forebygger nettopp dette. Dette er veldig viktig og interessant. Ikke bare det, undervisningen på studiet er også veldig variert og vi har forskjellige typer fag.

Hva er det beste med studiet ditt?

Det beste er at du føler at du lærer noe virkelig nyttig. Det er kunnskap alle kunne hatt godt av, og som jeg får bruk for i min hverdag. I tillegg er det tverrfaglig, med litt forskjellig praktisk undervisning. Alt fra matlaging til laboratoriearbeid, og vanlige forelesninger. På denne måten blir det aldri kjedelig.

Vil du anbefale UiA?

UiA har veldig fine lokaler, samtidig er det ikke for stort og ikke for lite. I tillegg har man alt man trenger av ressurser, og alt er veldig nærme hverandre. I tillegg føler jeg forelesere er engasjerte og hjelpsomme, noe jeg setter veldig pris på, og som gjør det mer spennende å studere. Jeg vil absolutt anbefale UiA.

Hva gjør du utenom studiene?

På fritiden bruker jeg tiden min til alt mulig. Jeg liker godt å være sosial med venner, lage mat, gå tur og trene. Samtidig som jeg liker å bare gå rundt i byen, spesielt på sommeren, da det er utrolig fint her i Kristiansand.  

Tips til nye studenter:

Vær med på så mye som mulig. Mitt beste tips er å takke ja til de mulighetene du får, eller oppsøke de selv. Enten det er å være med i verv, delta som frivillig, eller om det gjelder opplegg i fadderuka. Dette er måten man blir kjent med andre studenter og få erfaring på, det er bare å hive seg ut i det!