Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Samarbeid med andre gjør at du utvikler deg

Simon Løvgren (foto)

Jeg føler jeg bruker veldig mye av det jeg har lært de siste fem årene i det jeg gjør i dag. Det viktigste er nok likevel nettverkene jeg har fått og kontaktene jeg har skaffet meg gjennom studiet.

Simen Løvgren

Student på rytmisk musikk med laptop som hovedinstrument

Navn: Simen Løvgren 

Stilling og arbeidsgiver: Masterinnspurt på utøvende rytmisk musikk med laptop som hovedinstrument. Freelancer som musiker, grafisk designer og fotograf. Han er en av deltakerne som er med på Institutt for rytmisk musikk sitt Alumnistudio i samarbeid med Talent Norge på Odderøya.  

Studie på UiA: Bachelor i utøvende rytmisk musikk og master i utøvende rytmisk musikk med hovedinstrument i laptop (elektronisk musikk) 

Hva jobber du med? 

Jeg er freelancer og akkurat nå jobber jeg mye med et album jeg skal gi ut like over sommeren. Det er det første jeg gir ut av musikk etter å ha studert på UiA i fem år. Jeg har brukt den tiden på å finne mitt uttrykk. I tillegg er jeg også grafisk designer og fotograf, og har en del oppdrag for ulike organisasjoner og personer. I det visuelle arbeidet mitt kobler jeg ofte inn audiovisuelle uttrykket, fordi det for meg henger så tett sammen. Det er liksom samme greie.  

Hva er det beste ved jobben din?

Det å kunne utfolde seg kunstnerisk og gjøre det som en gang var en hobby til en jobb, er kanskje det beste med jobben. For nå er det jobb. Og som freelancer er det ekstra fint å få være en del av gjengen som sitter på fakultetets alumnistudio på Odderøya. Der treffer jeg mange av dem jeg også har studert med, hvor jeg kan finne samarbeid og få input til mitt eget arbeid. Ja, og så gir kontoret meg tid til å faktisk jobbe. For det er det mest krevende. Å få seg selv i gang. Derfor har det vært viktig for meg å få på plass kontortid. I tillegg kan det være vanskelig økonomisk. Jeg har måtte si nei til mange oppdrag som grafisk designer og fotograf, fordi jeg ønsker å jobbe med musikken min. De valgene er ikke alltid enkle. Men de er viktige for at jeg skal få jobbe med det jeg vil. 

Hvordan bruker du kompetansen fra studiene i jobben din?  

Jeg føler jeg bruker veldig mye av det jeg har lært de siste fem årene i det jeg gjør i dag. Det viktigste er nok likevel nettverkene jeg har fått og kontaktene jeg har skaffet meg gjennom studiet. Både medstudenter, ansatte og folk du treffer i ulike prosjekter er viktige for om man får til noe eller ikke. De blir samarbeidspartnere og kollegaer – selv når man driver freelance og holder på med egne prosjekter. 

Hvordan var veien til denne jobben etter studiene?  

I og med at jeg jobber som freelancer startet jeg med jobb allerede i studiene. Og selv om jeg ikke er ferdig utdannet har jeg altså funnet en måte å leve mitt liv på – med de tingene jeg har lyst til å gjøre innenfor kunsten. For en som holder på med ulike ting er det vanskelig å finne en jobb som gir en inntekt. Man må på en måte finne ut av det mens man går opp veien. Noen tar det helt ut og blir rockestjerner, andre ønsker forutsigbarhet og går for mer tradisjonelle jobber. Jeg har lyst til å kombinere dette, så jeg kan fortsette det jeg gjør i dag. 

Hadde du verv eller deltidsjobb i studietiden som er relevant for jobben din i dag?  

Jeg har hatt mange oppdrag som freelancer, både innenfor musikken og som fotograf og grafisk designer. I tillegg har jeg vært hjemme i Flekkefjord i ferier og noen helger for å jobbe som tekniker på Flekkefjord kino. 

Dine beste studietips

Det viktigste man gjør er å benytte seg av fasilitetene UiA har. I tillegg mener jeg det er viktig å være sammen med folk. Laptopere har en tendens til å isolere seg fordi de jobber med maskinen sin, men det er like viktig å finne venner, sikre seg mulige samarbeidspartnere og utvikle et nettverk som også kan brukes til jobb. Så vær sosial, selv om de første du treffer på ikke nødvendigvis er de du skal samarbeide med i årene som kommer. Og så tror jeg det er viktig å spørre folk om de vil være med å samarbeide. Det er slik du utvikler deg og oppdager nye ting.  

Dine beste jobb- og karrieretips til de som studerer i dag

Bruk tiden du har på UiA til å finne deg selv og din uttrykksmåte. Og ikke stress selv om andre kanskje gjør det raskere enn deg. Du har lov til å bruke tid på din egen reise. Jeg anbefaler også at du bruker tid på å bli god på det tekniske. Har du en god base og er flink på instrumentet ditt, vil du oppleve en arbeidshverdag etter studiene som er enklere fordi du får til mye mer på egen hånd. 

Det viktigste tipset er likevel: lag det du har lyst til og følg hjertet ditt. Da tror jeg det blir best.