Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Ønsket formell utdannelse

Lilly Bjørk (portrettfoto)

I dag har jeg mye større mulighet til å uttrykke meg i ulike materialer fordi jeg har lært nye teknikker og materialer å kjenne. I tillegg kan jeg forklare hva jeg ønsker å uttrykke gjennom kunstfaglig språk og teorier i mye større grad.

Lilly Bjørk

Tidligere student ved Institutt for visuelle fag

Hvorfor valgte du dette studiet?

Etter å ha jobbet kreativt i nærmere ti år, ønsket jeg å ta en formell utdannelse. Jeg vurderte de valgmulighetene jeg hadde, og falt for det Kristiansand og UiA kunne tilby. Kristiansand var en passelig stor by, den lå ved havet og hadde et godt klima. UiA så ut som et flott og moderne universitet.

Hva er det beste med å studere på UiA?

Det beste er tilgangen på godt utstyrte verksteder (manuelt og elektrisk verktøy), materialer og dyktige, engasjerte lærere/forelesere.  

På campus er det en meget bra kantine og en liten koselig kaffebar. Det er tydelig at personalet trives på jobb fordi det gode humøret deres smitter over på oss, studenter. Det finnes også gode studieområder i Vrimlehallen, enten du skal jobbe individuelt eller i gruppe.

Jeg er også flittig bruker av biblioteket. Der får jeg hjelp til å skrive akademisk riktig gjennom Skrivestua, jeg får tilgang til et bredt utvalg faglitteratur og dagens aviser. Jeg kan også fjernlåne annen aktuell faglitteratur og ny skjønnlitteratur. I tillegg finnes grupperom, gode arbeidsstasjoner og avslappingsområder.  

Hva har du lyst til å jobbe med etter endte studier?

Jeg ønsker å jobbe ved en kunstinstitusjon med formidling av kunst ved siden av eget skapende arbeide.

Hvordan opplever du miljøet blant studenter og lærere?

Klassene på bachelorprogrammet er ikke så store, så vi blir godt kjent både klassevis og på tvers av klassene. Vi har en del praksis på dagtid og individuelt arbeide på kveldstid i verkstedene, noe som fungerer bra. Jeg opplever miljøet blant lærere og studenter som godt.

Hva er det viktigste du har lært?

Jeg jobber konseptuelt. Det vil si at idé og konsept kommer før materialvalg og håndverket. Dernest velger jeg det materiale som jeg mener uttrykker min idé og mitt konsept på best mulig måte. I dag har jeg mye større mulighet til å uttrykke meg i ulike materialer fordi jeg har lært nye teknikker og materialer å kjenne. I tillegg kan jeg forklare hva jeg ønsker å uttrykke gjennom kunstfaglig språk og teorier i mye større grad.