0
Hopp til hovedinnhold

- Narkotikakunnskap er ferskvare

Torbjørn Trommestad, politibetjent, foto.

- Det er ikke vits å fortelle historier fra gamle dager. Innen forebyggende arbeid er påfyll av fagkunnskap nødvendig.

Torbjørn Trommestad

Politibetjent

Trommestad har jobbet 15 år i politiet, 6 av disse ved narkotikaseksjonen i Oslo der han jobbet med de tyngste narkotikasakene i Norge, samt mot narkotikanettverk i hele Europa. Nå jobber han på forebyggende avdeling ved Arendal politistasjon og har et brennende engasjement for forebyggende arbeid med barn og unge.

- Det var først da jeg kom til Arendal jeg fikk øynene opp for hvor viktig forebyggende arbeid er. Det er noe helt annet å jobbe med forebyggende arbeid enn ordinær narkotikakriminalitet. Innfallsvinkelen er en helt annen, man må stille helt andre spørsmål og sette i gang en tankeprosess som kan få opp øynene hos ungdommene, forteller Trommestad.

Derfor trengte han ny kompetanse, og løsningen var kurset «Cannabismisbruk, forebygging og behandling» ved Universitetet i Agder.

- Det kan være en utfordring at temaet favner så bredt, men foredragsholderne har vært flinke til å spisse temaene. Temaer som ved første øyekast kan virke litt «på siden», har også vist seg å være relevante og hensiktsmessige å plukke deler fra. For meg var fysiologidelen spesielt interessant. Nye forskningsresultater viser eksempler som har stor relevans og som jeg kan bruke direkte i mitt daglige arbeid, forteller han.

Trommestad mener det er helt avgjørende at foredragsholderne har vært oppdaterte både fra felten og på nye forskningsresultater. Han anbefaler kurset.

- Det er en veldig god investering som ikke trenger å stoppe opp hele livet ditt. For noen sitter det nok langt inne å melde seg opp som student, men det kan være tilstrekkelig med et kort kurs, og jeg tror helt klart andre kunne hatt god nytte av det, sier Trommestad.

Les om studiet: Cannabismisbruk, forebygging og behandling