Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Mye spennende feltarbeid

I utdanningen lærer man om alt fra celler og DNA til dyr og planter og deres rolle i økosystemer. Det er også mye feltkurs og labarbeid, så man lærer mange nyttige teknikker og metoder som man kan bruke videre.

Julie Gjerdsjø Eriksen

Biologi, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert i realfag. Naturfag var alltid favorittfaget og da jeg begynte på videregående fikk jeg prøvd meg på flere forskjellige realfag. Det var da jeg fant ut at biologi var fagområdet for meg. Så da jeg var ferdig var valget veldig greit.  

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte biologi ved UiA først og fremst fordi bachelorprogrammet har mye fokus på feltarbeid. I løpet av utdanningen har jeg vært på Lista, Havglimt, i Setesdalen og på Mallorca. Jeg er ei jente som liker å være ute og bli litt møkkete, så da var dette midt i blinken for meg. 

Sammensetningen av de ulike emnene var også noe som virkelig var interessant for meg. Da jeg undersøkte biologiutdanninger ved ulike universiteter var det UiA hadde som hadde de beste emnene for meg. I tillegg til dette er det fantastiske muligheter for utveksling, både til Svalbard og resten av verden. Jeg var selv en del av dette og fikk et fantastisk semester i Australia ved et av verdens beste universiteter for biologi. 

Hva lærer du?

Studiet gir en bred innføring i biologifaget. Her lærer man om alt fra celler og DNA til dyr og planter og deres rolle i økosystemer. Det er også mye feltkurs og labarbeid, så man lærer mange nyttige teknikker og metoder som man kan bruke videre. 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Når jeg er ferdig med studiet har jeg lyst til å bli lærer. Planen er å ta en master og bygge videre med praktisk pedagogisk utdanning (PPU). 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Denne utdanningen gir en bred innføring i alt man kan tenke seg innenfor biologien og legger et godt grunnlag for videre studier. Biologistudiet er altså en fantastisk mulighet til å spesialisere seg innenfor hva man vil.  Vi har relativt små klasser så man blir godt kjent med både forelesere og studenter og man får seg virkelig venner for livet.   

Hvordan er studentlivet på UiA campus Kristiansand?

Studentlivet på UiA er veldig bra. Ikke bare er campus fylt med studenter som er engasjerte og hyggelige, men også forelesere som bryr seg om deg. Med små klasser blir man godt kjent med medstudenter og forelesere. Foreleserne har alltid kontordøra åpen og i løpet av et semester kan de fleste navnet ditt.   

Campus Kristiansand er også helt fantastisk flott. Vi har en av Norges beste kantiner og med kanskje verdens hyggeligste ansatte.   

Har du noen tips til kommende studenter?

Mitt beste tips til kommende studenter er å bli med på ting. I første omgang å bli med på fadderuka og etter det bli med på så mye man kan. Studielivet er hardt arbeid og derfor er det vel så viktig å ta seg tid til å ha det gøy!