Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Motiverende og dyktige lærere

Ørjan Madsen, foto.

Jeg har alltid visst at de utøvende musikkstudiene på UiA er veldig bra, det er høyt nivå, og lærerne er utrolig dyktige på sitt fagområde. Jeg hadde lyst til å lære fra de beste rett og slett.

Ørjan Madsen

Student ved Utøvende klassisk musikk, master

Ørjan Madsen fra Kristiansand (22) har fullført en bachelor i utøvende klassisk musikk med gitar som hovedinstrument, og er nå i gang med første året på masterprogrammet i utøvende klassisk musikk, med skriftlig masteroppgave. Han har også endret hovedinstrument til barokkgitar. 

Bachelor i utøvende musikk - klassisk 

- Bachelorstudiet var veldig interessant og med veldig motiverende og dyktige lærere. Vi hadde mye musikkfaglige fag, som blant annet gehør og musikkhistorie.

Han trekker spesielt fram hovedinstrumentundervisning og fellesundervisning.

- Hver instrumentgruppe hadde et interpretasjonfag, et slags åpent forum hvor alle kan spille og få tilbakemeldinger fra hverandre og lærere. Dette var et veldig konstruktivt fag å ha, og en veldig nyttig forberedelse til konsertsammenheng.

Han forteller om erfaringer med å skrive bacheloroppgave og om den avsluttende eksamenskonserten.

- Her var det veldig mye ressurser å hente. De aller fleste lærerne er veldig innstilte på å hjelpe, uavhengig om de er veilederen din, spesielt hvis det er noe de er flinke på.

Master i utøvende musikk - klassisk

Han går nå første året på masterstudiet i klassisk musikk med skriftlig masteroppgave.

- Masterstudiet er også veldig bra, det er ikke mye undervisning, men det er god tilgang til oppfølging og inspirasjon til masteroppgaven.

De har masterclass som er tilgjengelig for alle studenter.

- Her henter de inn lærere fra andre institusjoner, dyktige utøvere på verdensnivå som er kjempeflinke. De holder seminarer og workshops, hvor man også kan spille for dem og få tilbakemelding. En kan også ha én til én undervisning med veldig store utøvere.

Ønsket å lære fra de beste

Han startet på klassisk linje fordi han ønsket å lære fra de beste.

- Jeg har alltid visst at de utøvende musikkstudiene på UiA er veldig bra, det er høyt nivå, og lærerne er utrolig dyktige på sitt fagområde. Jeg hadde lyst til å lære fra de beste rett og slett.

Studiene har i tillegg stått til langt over forventningene.

Det han føler han har fått mest igjen for, er studioundervisningen.

- Vi har tilgang til et utrolig bra studio og MIDI-lab, og ellers studioutstyr til flere millioner. Dette er en helt fantastisk måte å forberede seg på en arbeidsreell situasjon, og man lærer veldig mye av å jobbe i studio, både selvstendig og i samråd med lærere.

I tillegg trekker han frem det å jobbe med innspillings- og notasjonsprogrammer som gode erfaringer og kunnskaper som studiet har gitt ham.

Han råder fremtidige studenter til å benytte seg av tilbud ved fakultetet.

- Benytt deg av alle tilbudene som hele fakultetet har å by på! Ressursene som er tilgjengelige her en nesten uendelig, og man får så utrolig mye igjen for å bruke dem.