Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Min jobb: Teknisk prosjektleder i Meshtech AS

Eva Selmer Olsen, foto.

Ikke lås deg i en retning; se muligheter over et bredt spekter av fagområder. Det jeg vet i dag er at mulighetene er utrolig mange i forhold til hva jeg trodde da jeg studerte.

Eva Selmer-Olsen

Mekatronikk

Navn: Eva Selmer-Olsen
Studium: Mekatronikk, bachelor og mekatronikk, master
Uteksaminert: 2011
Stilling: Teknisk prosjektleder
Arbeidsgiver: Meshtech AS

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Hos min arbeidsgiver Meshtech har jeg mange varierte oppgaver. Jeg har ansvar for innkjøp, lageret, produksjonen, leveranse, produkter, tekniske spesifikasjoner og litt dokumentasjon og prosjektledelse.

For meg er de gøyeste oppgavene når jeg får skrive teknisk dokumentasjon, for da får jeg mye innblikk i produktene våre. Jeg har jobbet i Meshtech siden november, og dette er et helt nytt felt for meg. I tillegg er det veldig gøy å få prøve prosjektledelse, som jeg ikke har arbeidet mye med tidligere.

I denne jobben har det vært veldig viktig for arbeidsgiverne mine at jeg er fleksibel, selvstendig og har lyst til å lære nye ting. De setter veldig stor pris på at jeg spør om nye arbeidsoppgaver så fort jeg ikke har noe å gjøre.

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben? 

Her hos Meshtech er det mye jeg har lært i mekatronikkfaget som jeg har hatt bruk for. Ellers har jeg mye igjen for de timene jeg fikk i Prosjektledelse med LEAN construction i fjor høst. Jeg har tidligere brukt mye 3D-tegning og beregninger da jeg jobbet hos Norsafe med stålprodukter.

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Jeg fikk jobben ettersom de mente jeg var fleksibel og strukturert nok til å jobbe med mange forskjellige arbeidsoppgaver. Jeg har også fått mye positive tilbakemeldinger på at jeg hadde gjennomført et par kurs (Lyndakurs om Blåtann og IoT) før jeg var på intervju. Den tekniske bakgrunnen min var de også ute etter, som hjelp på teknisk dokumentasjon. 

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg hadde enda ikke bestemt meg for hvilken linje jeg skulle ta da jeg var ferdig med sommerkurset første året, så det ble litt tilfeldig. Men jeg har aldri angret på dette, da mekatronikk er et veldig allsidig program. 

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

Grunnen til at jeg sitter i den jobben jeg har i dag er nok nedgangen i oljen som gjorde at Norsafe måtte si meg opp, men jeg er veldig fornøyd med utviklingen og synes det var akkurat på tide med en karriereendring.

Tips til studenter

  • Ikke lås deg i en retning; se muligheter over et bredt spekter av fagområder. Det jeg vet i dag er at mulighetene er utrolig mange i forhold til hva jeg trodde da jeg studerte.
  • Vær proaktiv og tilby dine ferdigheter som sommerhjelp og annet. Arbeidsgivere ser på arbeidslysten når de skal ansette folk.