Min jobb: Teamleder i formidlingsavdelingen ved Sørlandets Kunstmuseum

I arbeidet som formidlingsleder på Sørlandets kunstmuseum benytter jeg så å si alle aspekter av utdanningen min, noe jeg veldig takknemlig for.

Kristine Kolloen Nilsen

Teamleder i formidlingsavdelingen ved Sørlandets Kunstmuseum

– Hva har vært det beste ved å studere kunstfag på UiA?

– Miljøet! Enten om det er den brennende engasjerte foreleseren som forteller om signalbygg og innovasjon, sang og pianospill i gangene, eller praten om sagstøv i nesa og bærehjelp til store arbeider. Det faglige og sosiale miljøet gjør noe med deg som person!

– Hva studerte du på UiA?

– Jeg startet med et årsstudium i kunstfag, fordypning i kunst og håndverk. Jeg hadde tidlig en ambisjon om å bli kunst- og håndverkslærer, og hadde studert både kunsthistorie og pedagogikk tidligere. Årsstudiet gav meg en praktisk og utøvende forståelse av faget og jeg ble del av et inspirerende fagmiljø. Jeg fortsatte med bachelor, og deretter master i kunstfag. Dette ga meg muligheten til å fordype meg i egne faglige interesser som kunstfagformidling. Jeg avsluttet studiene på UiA med praktisk-pedagogisk utdanning og fagdidaktikk, som sikret meg en praksisnær forståelse for faget og en lektorutdannelse.

– Hva har studiet betydd for deg?

– I kreative prosesser oppstår ofte et godt sosialt samhold, der man snakker sammen over verkstedsbordene. Dette opplevde jeg i studietiden, noe som har gitt meg venner for livet. Studiene har gitt meg en breddekompetanse med både praktisk og teoretisk kunnskap, og jeg har derfor en god faglig tyngde. Som masterstudent fikk jeg en fot innenfor Sørlandets Kunstmuseum, der jeg samarbeidet med dem og en lokal barneskole i et eksamensprosjekt. Jeg startet som omviser og verkstedsvert, og er nå ansatt som formidlingsleder. I dette arbeidet benytter jeg så å si alle aspekter av utdanningen min, noe jeg veldig takknemlig for.

– Hva var det viktigste du lærte som UiA-student?

– Det er spesielt et utsagn som har festet seg. Under en forelesning sa Tony Valberg noe i denne duren: «Man kommer ikke langt i verden dersom man forventer at ting skal lande i fanget sitt. Dere må tørre å by på dere selv og være oppsøkende». Det har vært viktig for meg. Å arbeide innenfor kunstfeltet er utrolig givende, men også utfordrende. Vi er nødt møte folk der de er, prøve og feile, for å så prøve på nytt. Det å anse seg selv som ferdig utlært må bli utrolig kjedelig! Å være åpen, nysgjerrig og engasjert er noe av den viktigste lærdommen jeg har tatt med meg videre.