Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Min jobb: Produktingeniør og ESD-ansvarlig i Kitron AS

Andrea-Sofie Berli

Det beste med jobben min, er at den er utrolig variert! Ingen dager er like, og jeg vet aldri hvordan dagen vil bli når jeg står opp om morgenen.

Andrea-Sofie Berli

Bachelor i Mekatronikk

Navn: Andrea-Sofie Berli
Studium: Bachelor i Mekatronikk
Uteksaminert (årstall): Våren 2010
Stilling: Produktingeniør og ESD-ansvarlig
Arbeidsgiver: Kitron AS

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Som produktingeniør, er jeg ansvarlig for alt teknisk på mine kunder og prosjekter. Det innebærer blant annet at det er jeg som setter opp prosessflyten for hvordan produktene skal produseres, jeg ordner med verktøy og jigger som trengs til produksjonen, løser eventuelle tekniske problemer som dukker opp, og det er jeg som er kontaktperson mot kunden for alle tekniske saker.

I tillegg til å være produktingeniør, er jeg også ESD- (Electro Static Discharge) ansvarlig. Det vil si at det er jeg som er ansvarlig for at fabrikken har gode rutiner for beskyttelse mot elektrostatisk utladning, og at det er min jobb å være oppdatert på ny kompetanse om ESD.

Det beste med jobben min, er at den er utrolig variert! Ingen dager er like, og jeg vet aldri hvordan dagen vil bli når jeg står opp om morgenen. Jeg kan tro at jeg skal få sitte i fred og ro på kontoret med en oppgave, men så ender jeg ofte opp med å løpe hit og dit, og løse problemer og spørsmål i produksjonen.

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben?

Jeg bruker mye av utdanningen min i jobben, og det er mange av fagene jeg har hatt bruk for opp gjennom årene, på en eller annen måte. Alle de forskjellige fagene har gitt meg en god grunnkunnskap innenfor mange emner, og det er veldig godt å ha i bunnen når man begynner i en ny jobb.

Men det er kanskje aller mest Bacheloroppgaven jeg har fått mye igjen for! Det å arbeide med en stor og kompleks oppgave over lengre tid, lærer man veldig mye av. For eksempel bare det å være strukturert. I en jobb som min, hvor det skjer ting kontinuerlig, er man veldig avhengig av å kunne arbeide strukturert, og ha kontroll på mange saker om gangen.

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Det er vanskelig å si hvordan jeg fikk jobben jeg har nå, siden det tross alt ikke var jeg som ansatte meg selv. Men jeg hadde ikke fått den uten Bachelorgraden, da det var et krav for stillingen. Gode karakterer spilte nok også inn, det viser jo at man jobber hardt, og at man har en god forståelse for mange emner. I tillegg har jeg fått høre i ettertid at jeg overbeviste dem på jobbintervjuet, så det var vel en kombinasjon av flere ting.

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg valgte mekatronikk av flere årsaker. Delvis for å velge litt utradisjonelt, for å utfordre meg selv litt, og litt fordi jeg rett og slett ikke hadde noen som helst idé om hva jeg ville bli. Jeg hadde gode karakterer fra videregående, og ønsket å bruke all den harde jobbingen til noe. Jeg har også alltid vært veldig glad i realfag, så da tenkte jeg at det passet fint å prøve seg på ingeniørstudiet.

Jeg er veldig fornøyd med valget av studie! Selve bacheloren gikk kjempefint, og jeg trives utrolig godt i jobben min.

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

For min del er det nok studievalget som har hatt mest betydning for at jeg er der jeg er i dag. Og selvsagt stå-på-vilje og engasjement i jobben. 

Tips til studenter

  • Vær ærlig og engasjert på jobbintervju. Og husk og smil!
  • Vær forberedt på at jobbintervjuet kan inneholde oppgaver som skal løses. Ikke stress om ikke du klarer å løse den, ofte vil de bare forsøke å få et inntrykk av hvordan du jobber og tenker, så tenk høyt!