Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Min jobb: Idrettsinstruktør

Ingrid Løkken (foto)

Jeg opplever at jeg får bruk for en stor del av det jeg lærte da jeg gikk årsstudium i idrett hver dag jeg er på jobb. Dette kan være alt fra ulike aktiviteter vi hadde på studiet, ting knyttet til motorisk utvikling og læring for barn og ikke minst hvordan fysisk aktivitet og ernæring påvirker individet og samfunnet.

Ingrid Løkken

Idrettsinstruktør på idrettsfritidsordning

Navn: Ingrid Løkken      

Studium: Idrett Årsstudium

Uteksaminert: 2019

Stilling: Idrettsinstruktør

Arbeidsgiver: IK Gimletroll

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

I min jobb som idrettsinstruktør på Gimletroll IFO (idrettsfritidsordning) er dagene svært varierte. Idrettsfritidsordningen er et tilbud for barn etter skoletid der fokus er på allsidig idrett gjennom aktivitetsglede, mestring og indre motivasjon. I tillegg til dette er matlaging og kosthold også i stort fokus. De ulike aktivitetene varierer fra dag til dag slik at barna får prøve flere ulike idretter og aktiviteter. Aktivitetene foregår i flere miljøer slik som på fotballbane, i skog, på snø, is eller vann. En dag på IFO består av å gjennomføre og legge til rette for aktiviteter med barna, lage/servere mat, registrere at barna kommer og når de blir hentet.

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben?

Jeg opplever at jeg får bruk for en stor del av det jeg lærte da jeg gikk årsstudium i idrett hver dag jeg er på jobb. Dette kan være alt fra ulike aktiviteter vi hadde på studiet, ting knyttet til motorisk utvikling og læring for barn og ikke minst hvordan fysisk aktivitet og ernæring påvirker individet og samfunnet.

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Jeg fikk jobben jeg har nå gjennom praksisuka vi hadde på studiet. Da vi var ferdige i praksis opplevde jeg hvor stor glede jeg hadde av å jobbe med barn og fysisk aktivitet, og søkte dermed på jobb som idrettsinstruktør. Jeg har nå jobbet der i et og et halvt år ved siden av studie.

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg har tidligere studert tre år i London på University of Roehampton der jeg tok en bachelorgrad i Nutrition and Health. Da jeg var ferdig flyttet jeg tilbake til Norge og begynte på årsstudium i Idrett ved UiA for å få et lite pauseår før jeg begynte å studere videre på master. Nå går jeg siste året på master i Folkehelsevitenskap ved UiA der jeg er en del av prosjektet Studentkost2 som jeg nå skriver masteroppgave om.

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

Jeg har alltid vært åpen for nye utfordringer og ved å ta sjanser kommer man langt, noe som ga meg mulighet til å utforske studiemiljøet i London. Ved å være positiv og nysgjerrig har dette gitt meg diverse muligheter til å delta som forskningsassistent på ulike prosjekter ved UiA, og nå på mitt masterprosjekt.

Hvordan opplevde du studietiden din ved UiA?

Studietiden min på UiA var en svært positiv opplevelse der jeg ble kjent med mange fantastiske folk på studiet. Det var svært sosialt, og vi ble godt kjent med hverandre. Dette var et år med mange morsomme og lærerike opplevelser. Miljøet blant studentene og lærerne var veldig godt, i tillegg til gode fasiliteter på campus. Anbefaler flere å ta dette studiet ettersom det var et år jeg ikke kommer til å glemme.

Tips til studenter:

Ikke vær redd for å ta sjanser og grip de mulighetene dere får om en dør skulle åpne seg.