0
Hopp til hovedinnhold

Min jobb: Daglig leder og eier av CrossFit Kvadraturen

Magnus

Nå er jeg sjeleglad for at jeg valgte disse studiene, møtte de folkene jeg møtte, og gjorde det jeg gjorde.

Magnus Opstad Frantzen

Idrett årsstudium og Helse og fitness(tilsvarende Personlig trenerutdanning)

Navn: Magnus Opstad Frantzen
Studium: Idrett årsstudium og Helse og Fitness (tilsvarende Personlig trenerutdanning)
Uteksaminert: 2014
Stilling: Daglig leder og eier av CrossFit Kvadraturen
Arbeidsgiver: Selvstendig næringsdrivende

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Høsten 2015 åpnet jeg Cross Fit Kvadraturen sammen med min kollega Matthew Szwinto hvor vi begge nå har fulltidsstillinger. Vi har til sammen ni ansatte, både fast ansatte og instruktører som holder gruppetimer. CrossFit er i utgangspunktet et gruppetimekonsept hvor våre medlemmer går på timer som er ledet av en instruktør. Hovedjobben min er å holde timer for medlemmene våre, organisere arbeidshverdagen på senteret og ha PT-kunder som jeg gir ekstra oppfølging fra uke til uke.

Det gøyeste med jobben er helt klart hvordan man møter så mange forskjellige folk som man ellers ikke ville kommet i kontakt med. Det er utrolig sosialt og god stemning på trening. Folk kommer gjerne litt tidlig eller er igjen etter treningen bare for å ta en kopp kaffe og snakke, så jeg vil også si at jeg jobber litt som miljøterapeut der jobben er å skape en plass hvor folk trives.

I tillegg er vi helt klart med på å forandre liv til det bedre. Det er vanvittig kult å se hvordan våre medlemmer bare blir sprekere og sprekere fra uke til uke, og hvordan de hele tiden bryter nye personlige barrierer. Når man ser hvordan det smitter over til hverdagen merker man at man har en jobb hvor man utgjør en forskjell.

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben?

Jeg jobber for å få våre medlemmer så flinke og dyktige som mulig. Jeg lærer de hvordan man skal bevege kroppen og hvordan man kan bruke vekter på en så effektiv måte som mulig. I tillegg planlegger jeg all treningen som våre medlemmer skal gjøre, og da er det utrolig viktig å ha en grunnleggende forståelse for trening, hvordan kroppen fungerer og ulike treningsprinsipper og metoder. Utdannelsen jeg har tatt ved UiA har på mange måter gitt meg den underliggende kompetansen jeg trenger. Dette har jeg i ettertid bygget videre på og rettet mer inn mot den trenings- og “coachingfilosofien” jeg har i dag.  

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Jeg startet Agder Workout AS samtidig som jeg studerte idrett årsstudium ved UiA. Dette er samme AS som jeg har i dag. Etter litt fram og tilbake møtte jeg min kollega Matthew og vi leide en garasje hvor vi begynte å tilby PT-timer. Herfra har det egentlig vært en lang suksesshistorie for vår del.

På Helse og fitness-studiet fikk jeg knyttet mange verdifulle kontakter. Jeg fikk blant annet jobb på Spicheren via kontakter under studiene, og det var jeg her møtte Matthew. Dette var første gang jeg fant ut hvor bra det var å knytte nettverk. Mye av det jeg har fått til på veien er på grunn av at jeg nå kjenner folk jeg kan snakke med for å få hjelp.
Helse og fitness-studiet var også hvor jeg lærte viktigheten av å promotere og kunne «selge seg selv». I yrket mitt er man totalt avhengig av å kunne selge produktet sitt på en best mulig måte for å skape inntekt. Har man ingen kunder tjener man dessverre heller ingen penger.

Hvordan var studievalget ditt?

Da jeg flyttet til Kristiansand for 6-7 år begynte jeg på årsstudium religion siden jeg ikke kom inn på idrett. Jeg avsluttet religionsstudiene da jeg kom inn på helse og fitness i andre semester.

Jeg har alltid vært interessert i trening og helse. Riktig nok var jeg ikke sikker på hva jeg skulle jobbe med, eller hvilken retning jeg skulle gå før jeg begynte på helse og fitness. Derfra har egentlig veien formet seg selv ut fra ulike erfaringer og mennesker jeg har møtt. Nå er jeg sjeleglad for at jeg valgte disse studiene, møtte de folkene jeg møtte, og gjorde det jeg gjorde.

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

At jeg klarte å fullføre både studiene og starte opp Agder Workout AS. Etter at idrett årsstudium var over bestemte jeg meg for å satse fullt på det nye konseptet vårt. Jeg hadde møtt Matthew, og vi hadde fått fatt i denne lille garasjen. Samtidig følte jeg at jeg hadde det jeg trengte i form av utdannelse og erfaring for å kunne jobbe med det jeg hadde lyst til. Studiene jeg har tatt er kjempegode, men jeg var og er langt fra utlært. Utviklingen fra først en garasje, til to garasjer, til nye lokaler midt i byen har gjort at både jeg og selskapet har hatt en gradvis utvikling. Nå har vi lokaler på nærmere 900m2 og i 2016 kommer vi til å omsette for i overkant av 2 000 000kr. 

 

Tips til studenter

  • Hva enn man ønsker å drive med; er man en trivelig type, jobber hardt og brenner for det så får man til akkurat hva man har lyst til! Da jeg studerte og drømte om det jeg nå har fått til trodde jeg det skulle være 100 ganger enklere. All tid og energi jeg har brukt på dette hadde jeg aldri klart dersom jeg ikke gjorde jeg liker. Jeg har klart å skape bedrift ut av det som egentlig bare var en hobby. Nå er det blitt en livsstil. Jeg trives kjempegodt og kunne aldri byttet vekk dette mot noe annet.
  • Sosiale medier vært et supert verktøy: Facebook, Instagram og Snapchat er kjempegode arenaer for å selge seg selv, promotere produktet sitt og vise fram hva du holder på med. I tillegg er det helt gratis.
  • Skap et nettverk, ta kontakt med ulike personer som du kanskje kan ha utbytte av å kjenne. Inntrykket jeg har er at det aller meste kan fikses og ordnes dersom man kjenner noen som kjenner noen.