Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Med UiA til India

Jeg studerte side om side med fremtidige ledere i en av verdens raskest voksende økonomier.

Even Gjelsås

Energiingeniør, AF Gruppen

I 2018 var Even Gjelsås på kombinert utveksling og internship i India, gjennom Handelshøyskolen på UiAs internship-program.

– Da jeg først kom til India visste jeg lite om landet, og jeg var spent på hva det hadde å by på. Jeg hadde hørt at det kunne være litt kaotisk, og det var helt korrekt. En av våre professorer anbefalte oss å bare ta ting som de kommer, og det var et godt råd. Jeg lærte utrolig mye om Indias kultur og samfunn ved å akseptere at ting ikke er som de er hjemme i Norge, sier Even.

Even deltok i internship-programmet som en del av hans master i industriell økonomi og teknologiledelse. Programmet består av internship i en skandinavisk bedrift i India, kombinert med fag på lokale universiteter. Even hadde internship i Kongsberg Maritime India, og tok fag ved Indian Institute of Technology Bombay.

 Indias beste

– Det er Indias aller beste universitet, så det er en mulighet ikke mange norske studenter får. Jeg studerte side om side med fremtidige ledere i en av verdens raskest voksende økonomier. Innsikten i hvordan de tenker og det å ha sett hvordan India fungerer på nært hold er en uvurderlig erfaring jeg ønsker å kapitalisere på i fremtiden. India er i enorm vekst, og byr på uendelige

Bilde av Even i India.

Even var på kombinert utveksling og internship i India. Foto: Privat

muligheter og et gigantisk marked av stor interesse for norske og internasjonale bedrifter. Det at UiA og Norge legger til rette for en slik mulighet er etter min mening helt nødvendig hvis vi skal lykkes i et globalt marked, sier Even.

Kombinasjonen av praksis og studier ga Even et stort utbytte, og han håper flere studenter får øynene opp for de gode internship-mulighetene som Handelshøyskolen ved UiA tilbyr.

Nye muligheter

– Utbyttet jeg fikk fra oppholdet kan ikke kun måles i karakterer og læring på jobb, men hele oppholdet gav uvurderlige erfaringer. Til tross for at jeg ikke driver med noe India-relatert i mitt

Bilde av Even i India.

Even studerte ved Indian Institute of Technology Bombay.

daglige arbeid gav likevel oppholdet erfaringer jeg drar nytte av i det daglige, som økt forståelse for ulik tankegang og en visshet om at jeg kan overkomme enhver utfordring. Oppholdet har helt klart også åpnet dører hvis jeg senere skulle ønske en internasjonal karriere. Jeg har fremdeles kontakt med både indere og nordmenn jeg kom i kontakt med under oppholdet, og blir invitert med på seminarer og får vite om jobbmuligheter jeg bare kunne drømme om før jeg noe uvitende satte nesa mot India, sier Even.