Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Liker variasjon i forelesningene

Silje Marie Hove (portrettfoto)

Jeg liker at vi har moderne læremetoder, og jeg tror ikke bøker og notater alene kommer til å gjelde for fremtidens læringsmåter.

Silje Marie Hove

Student på Kommunikasjon, kommunikasjon og medier og utviklingsstudiet

Silje Marie Hove
Studium: Kommunikasjon med Utviklingsstudiet som breddeenhet. 

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg er interessert i bistand og frivillig arbeid, og ønsker å lære om hvilke tiltak vi kan sette i gang for å utrette en forskjell. Jeg tar utviklingsstudiet som breddeenhet i bachelorprogrammet i kommunikasjon og medier.

Jeg synes utviklingsstudiet er spennende. Vi lærer hvordan vi kan «redde verden» med små steg og har fokus på dagsaktuelle problemstillinger. I globalhistorie lærer vi hvorfor noen er fattige og andre er rike, mens i de andre utviklingsstudiefagene kan vi se hvordan vi kan redde dem ut av fattigdom og ha effektiv bistand. Som en del av studiet skal vi på feltkurs til Uganda og Sri Lanka, og får prøve ut teorien i praksis.

Hvordan foregår undervisningen?

Jeg har vært fornøyd med foreleserne mine på kommunikasjonsstudiet, og nå har vi en dyktig foreleser i globalhistorie. Han kan stoffet veldig godt og har variasjon i forelesningene. Da er det lettere å følge med.

Jeg liker at vi har moderne læremetoder, og jeg tror ikke bøker og notater alene kommer til å gjelde for fremtidens læringsmåter. Foreleseren i globalhistorie har blant annet laget noen videoer og intervjuet relevante personer for å belyse saker fra flere sider. 

Hvordan opplever du studietiden din på UiA?

Kristiansand er en nydelig studentby. Det er akkurat stort nok til at du blir kjent med andre, og du kan være med i ulike aktiviteter. Det er blant annet idrettslag, musikk, kor og linjeforeninger, og jeg anbefaler å bli med i noe. Også utenfor UiA.

Universitetet har gode tjenester for studentene, blant annet biblioteket, helse og treningstilbud og gode leseplasser.

Jeg anbefaler alle studenter, og særlig de som kommer rett fra videregående, å komme raskt i gang med studiene. Bli med i kollokviegrupper og gå på forelesning.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Å lære om hvorfor noen er fattige og andre er rike, og se hvordan fordelingen av naturressurser ga Vesten et forsprang. Vi kan ikke bestemme alt og det virker nesten urettferdig.

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

Jeg har lyst til å bli kommunikasjonsrådgiver, og helst i en bistandsorganisasjon. Da kan jeg bruke begge studiene mine. Journalistikken er også en mulighet, men kanskje en skummel bransje å satse fullt og helt på.

Mange bistandsorganisasjoner baserer seg på frivillig arbeid, og jeg har blant annet være med i Røde Kors. Det hadde vært veldig spennende å fortsette med kommunikasjonsarbeid i deres organisasjon. 

Hvis jeg skulle sett vekk fra bistandsorganisasjoner synes jeg det kunne vært veldig spennende å jobbe med rådgivning til bedrifter som trenger hjelp med internkommunikasjon, utvikling av hjemmesider, promotering eller markedsføring gjennom sosiale medier.

Hva er drømmejobben din?

Jeg har ikke funnet ut hva den perfekte drømmejobben er enda, problemet nå er kanskje at det er så mye som virker interessant og jeg vil innom alle mulighetene. Etter bachelorstudiet har jeg lyst til å jobbe som journalist, og deretter reise rundt i verden. Med en periode i jobb og på reise kommer jeg til å undersøke muligheten for en mastergrad.