Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Lærerne er engasjerte og sitter med mye faglig kunnskap

På UiA har vi utrolig flotte fasiliteter og godt utstyrte verksteder.

Fanni Sara Istenes

Student på bachelor i visuell kunst og formidling

Hvorfor valgte du dette studiet?

Studiet virket spennende og ga rom for kreativitet og utfoldelse noe jeg anser meg for å være. I og med at jeg liker ikke a sitte stille så tenkte jeg at den kombinasjonen av teori og praktiske ferdigheter hadde vært bra for min del. Nylig ble også studiet revidert og heter nå: Visuell kunst og formidling i stedet for Kunst og håndverk som jeg går på nå. Det virker som at strukturen til studiet ble mye bedre og helhetlig, samt at det er blitt større fokus på formidlingsbiten, bl.a. at studentene skal få sjansen til å gå i praksis i løpet av studietiden, noe som er så verdifullt.

Hva er det beste med å studere på UIA?

Det er et veldig pent universitet med mange flotte fasiliteter, selvsagt inkludert verkstedene der vi jobber. Ikke minst også omgivelsene slik som Gimlegård, et sted jeg er nokså forelsket i. I tillegg er Kristiansand en veldig vakker studentby med en usedvanlig mangfoldig og skjønn natur og ikke minst en by full av kunst og kultur noe som treffer midt i blinken hvis man først skal studere noe innen kunst. Den er verken for stor eller for liten for de som kanskje er redde for store byer. Det er mange forskjellige studenter som går på universitetet med ulik studiebakgrunn som det er verdifullt å stifte bekjentskap med.

Hva har du lyst til å jobbe med etter endte studier?

Det vet jeg ikke ennå. Men per nå kunne jeg ha godt tenkt meg noe innen formidling på museum kombinert med å være konferansier. Jeg kunne også tenkt meg å fordype meg i en av de teknikkene vi har lært og som jeg også holder på med på fritiden, nemlig fotografering. Det er ogsa en mulighet å ta en master innen Kunstfag.

Hvordan opplever du miljøet blant studenter og lærere?

Jeg synes miljøet er både trygt og inkluderende. Lærerne er lett tilgjengelige, er hjelpsomme, og sitter med ulik kunnskap/ferdigheter; fra å kunne brodere og tegne til å kunne fotografere, noe som er jo veldig lærerikt og spennende med tanke på å gi en smakebit av hva man liker og ikke minst finne ut av hva man duger til på lengre sikt.

Hva er det viktigste du har lært?

At man må gripe sjansene når de kommer og at uansett hva man lærer så har det en relevans. Ikke minst at man trenger ikke å være redd for å gå på universitetet. Jeg tror jo lenger man studerer, også gjerne ulike typer studier, forutsatt at man også opplever mestring, så får man en bedre selvtillit og tiltro til seg selv noe som både er sunt og viktig. I tillegg så lærte jeg også at studieårene er kanskje noe av de fineste årene i livet slik mange sa før jeg begynte på universitetet.