Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Kurset gjør deg til en bedre ressurs på arbeidsplassen

Veiledning og coaching er et studium der du lærer mye om andre mennesker gjennom å bli enda bedre kjent med deg selv.

Steinar Haakonseth

Krimvaktleder Kristiansand Politistasjon

Politimannen Steinar Haakonseth jobber som krimvaktleder ved Kristiansand Politistasjon. Flere års erfaring i yrket hadde gjort han mer og mer interessert i å jobbe med ledelse generelt og med mennesker spesielt. Kurset Veiledning og coaching passet han derfor perfekt.

- Jeg er nysgjerrig på å lære hvordan man best kommuniserer med ulike mennesker i ulike situasjoner. Både internt blant kollegaer, men også ute blant våre klienter, forteller Steinar.

Praktisk tilnærming og godt læringsutbytte

Steinar forventet et mer teoretisk kurs enn det han fikk servert. Det var derfor en gledelig overraskelse at kurset hadde stort fokus på praktiske øvelser.

- Jeg hadde en klar forventning om at jeg skulle lære mer teori om ledelse. Det var selvsagt noe teori, men jeg ble positivt overrasket over et mye mer praktisk rettet studie enn jeg hadde forventet.

- Etter en runde med teori ble vi ofte satt i grupper for å praktisere det vi akkurat hadde gjennomgått. Dette er en form som passer meg bra og som sikrer et godt læringsutbytte, sier Steinar.

Han påpeker at kurset ikke bare handler om å lede andre, men også finne ut mer om seg selv.

- Mye av kurset handlet jo også om å bli bedre kjent med hvem man selv er. Det var meget lærerikt og interessant og få en påminnelse om hva jeg selv er god på og hva jeg kan forbedre meg på.

Kurset gir nyttig innsikt til bruk på arbeidsplassen

Det var viktig at kurset hadde god arbeidslivsrelevans. Det måtte være en faktisk nytte og bruk for det han lærte. For Steinar ble disse kravene innfridd, og han bruker det han har lært i eget arbeid.

- Kurset har vært svært nyttig og gitt god innsikt i hvordan man på en arbeidsplass kan være en ressurs og bidra når kollegaer sliter med noe eller har en utfordring som de trenger hjelp til.

- Som mellomleder er det viktig å lytte og samhandle med andre rundt seg. Samtaleteknikkene har jeg brukt også etter studiet. Det er fasinerende å se nytten og effekten av slike strukturerte samtaler, sier han.

Ros og anbefaling av kurset

Veiledning og coaching gav kompetanse som var viktig og nyttig for Steinar i hans arbeid i politiet.
Han roser foredragsholder og strukturen på kurset. Sammen gav det han en god pakke for relevant kompetanseheving som det er mulig å kombinere med jobb.

- Jeg vil rose foredragsholderen på dette studiet. Det var absolutt topp klasse. Måten han balanserte teori og praksis på var én ting. Det andre var høyt kunnskapsnivå og evnen til å formidle.  Til sammen gav dette meg et svært godt læringsutbytte.

- Studiet har inspirert meg og løftet kunnskapsnivået mitt. Jeg vil absolutt anbefale studiet og føler selv jeg har fått mye igjen for den tiden som jeg har investert i studiet. Studiet lar seg greit kombinere med annen jobb, men krever selvsagt egeninnsats utover oppmøtene på UIA, avslutter Steinar.