Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Kunnskap til flere roller i arbeidslivet

Mekatronikkutdanningen på UiA tilbyr bred kunnskap og gjør studentene til generalister slik at vi kan fungere i ulike roller i arbeidslivet.

Fahd Mamoud

Mekatronikk, bachelor

Hvordan var studievalget ditt? 

Valget mitt var alltid basert rundt ingeniørfag. Min interesse for matematikk og fysikk dukket opp hos meg ved tidlig alder og ble forsterket underveis når jeg lærte mer om realfag og teknologi. Opprinnelig ville jeg utdanne meg som flyingeniør, men endret valget til mekatronikkingeniør da jeg ville spesialisere meg dypere på moderne fartøy og mekaniske elementer som krever høyt nivå av tverrfaglig samspill. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning? 

Mekatronikk er en signaturutdanning hos UiA, hvor hoveddisipliner bestående av elektronisk, mekanisk og programmeringsdomener krysser hverandre. Dette skaper en komplementær forståelse av komplekse systemer som man ofte må behandle i praktisk sammenheng. Studiet ble presentert av studentambassadører da jeg gikk på videregående skole. Der fikk jeg høre om UiA campus Grimstad for første gang og ble ganske nysgjerrige på stedet. Dette førte til at jeg fastslo på at jeg skulle velge UiA som mitt studiested. 

Hva lærer du? 

Studiet starter med nødvendig og grunnleggende innføring i matematikk, programmering og fysikk. Disse emnene blir senere brukt som verktøy for å lære mer omfattende emner som hydraulikk, servoteknikk, reguleringsteknikk og elektriske aktueringssystemer. Kunnskap om disse fagfeltene er ettertraktet i arbeidslivet og henger sammen med industrirelaterte problemstillinger. Man lærer også andre viktige ikke-studie relaterte egenskaper, for eksempel selvdisiplin, struktur og bevissthet over egen kapasitet. 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig? 

Målet etter endt studie er å være i besittelse av nødvendig kunnskap for å kunne bidra til automatisering og innovasjon av norsk industri for å fremme Industri 4.0. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning? 

Mekatronikkutdanningen på UiA tilbyr bred kunnskap og gjør studentene til generalister slik at vi kan fungere i ulike roller i arbeidslivet. Dette gjør studentene til attraktive kandidater, særlig ved roller som krever digitalisering og automatisering av produksjon i prosess- og offshoreindustrien.  

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad? 

Campus Grimstad tilbyr et godt nærmiljø for studenter. Man starter studiet med fellesfag der man blir kjent med studenter fra andre ingeniørlinjer som er ganske hyggelig. I tillegg kan man utvide kretsen ved å delta i aktiviteter holdt av linjeforeninger. Man møter alltid kjente fjes i kantina og under forelesninger. 

Har du noen tips til kommende studenter? 

Delta aktivt i en studentforening eller organisasjon. Det gir en fin variasjon ved siden av studiet. Det er også en stor fordel å kunne strukturere tiden og organisere dagene basert på kapasitet. Jevnt og trutt lesing er viktig, men utholdenhet oppnås ved å ta pauser innimellom slik at stresset senkes. Arbeid sammen med andre medstudenter slik at dere løfter hverandre opp.