Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Min jobb: Arealplanlegger

Som arealplanlegger er det mange hensyn og vurderinger en gjør, og da hjelper det å ha en mastergrad som sørger for at du har kunnskap og forstår komplekse samfunnsutviklingstrekk.

Ismail Mahammed

Arealplanlegger, Strand kommune

Navn: Ismail Mahammed  
Utdanning: Bachelor i landskapsplanlegging med landskapsarkitektur, Master i global utvikling og samfunnsplanlegging
Ferdig utdannet: 2021
Stilling: Arealplanlegger
Arbeidsgiver: Strand kommune

Hvor jobber du?

Jeg jobber i Strand kommune, 40 minutters busstur fra Stavanger. Jeg jobber på avdeling Plan og forvaltning.

Hva er dine oppgaver?

Arbeidsoppgavene går ut på saksbehandling av dispensasjonssaker. Det vil si at jeg gir noen tillatelse i en konkret sak til å bygge eller gjøre noe som ikke er i henhold til planer og bestemmelser på vegne av kommunen. Praktisk sett jobber jeg med å skrive politiske saker, saksbehandling av reguleringsplaner og arrangerer møter knyttet til utvikling av samfunnet med forskjellige aktører.

Hvordan fikk du stillingen?

Jeg fant stillingsannonsen på nett. Jeg søkte og ble innkalt til intervju. De ringte meg og kom med tilbud om jobb før jeg ble ferdig med masteroppgaven. De ønsket at jeg skulle starte så raskt som mulig, og med litt planlegging så fikk jeg det til. De synes at masteren min var midt i blinken i forhold til det de ønsket seg. I tillegg tror jeg det hjalp at jeg hadde jobbet som forskningsassistent på forskningsprosjektet WINDPLAN ved siden av studiene, og sommerjobbene jeg hadde hos Statens vegvesen.

Hva liker du spesielt godt ved arbeidet?

Det er kult å få være med på forskjellig caser i et avslappet arbeidsmiljø, der du får den hjelpen du trenger for å løse problemstillinger som kommer med stillingen. Det er lett å finne plassen sin i kommunen. Det er deilig å vite at det du har lært i masteren kan brukes i praksis, selv om arbeidsoppgaven kan være utfordrende. I tillegg er jeg svært fornøyd med kollegaene mine. Selv om vi har forskjellige bakgrunn og det er stor aldersforskjell mellom oss – så har vi det ekstra gøy på jobb.

På hvilke måter bruker du utdanningen din i jobben?

Masteroppgaven handlet om hvordan en kan tilrettelegge for megaprosjekter som vindkraft i et lokalsamfunn. Så heldig som jeg er, har jeg fått noen saker knyttet til småskala vindkraftutvikling. Takket være masteroppgaven så har jeg hatt stålkontroll rundt dette temaet. I masterutdanningen så var det noen fag som ikke ga mening, men etter at jeg begynte å jobbe som arealplanlegger skjønte jeg nytten av de ulike emnene. Som arealplanlegger er det mange hensyn og vurderinger en gjør, og da hjelper det å ha en mastergrad som sørger for at du har kunnskap og forstår komplekse samfunnsutviklingstrekk.

Hvordan opplevde du overgangen mellom studentlivet og arbeidslivet?

For min del var overgangen ganske grei, jeg ble hevet rett ut i det. På grunn av masterprogrammet, følte jeg meg trygg i det forskjellige problemstillingene som dukket opp. I tillegg vet en at teori en lærer på studiet kan være utfordrende i praksis, og da er det lurt å ha dyktige kollegaer som sørger for at du forstår teorien i praksis. Jeg har vært heldig med en arbeidsgiver som forstår at overgangen fra studielivet til arbeidslivet kan være utfordrende. Men jeg har savna fadderuka. Det hadde jo vært gøy med fadderuke i starten av arbeidslivet også.

Hva vil du si til dem som vurderer dette studiet?

Har du ikke søkt ennå? Hva venter du på? Om du vil ha en tverrfaglig bakgrunn og en sikker vei til arbeidslivet bør en velge dette studiet. Om du drømmer om å løse og forstå komplekse samfunnsproblemer, bør du søke på masterprogrammet. Lurer du på drivkreftene til utvikling, da bør du søke nå!