Gå til hovedinnhold

– Jeg har utrolig mange gode minner fra karrieren min

Året på UiA åpnet døren inn til en ny verden.

Javed Kurd

Musikkprodusent, vokal-coach, musiker og lydmikser

Javed Kurd

Tidligere student på rytmisk utøvende med gitar som som hovedinstrument, 87-88. Jobber i dag som musikkprodusent, vokal-coach, musiker og lydmikser med hovedfokus på TV-produksjoner, deriblant The Voice, Beat for Beat, Maskorama, Den du veit og Idol. Han driver Kurder King Production, som disponerer flere lydstudioer i Oslo. Der produserer han musikk for ulike artister, både etablerte og nye talenter.

Hva husker du best ved studietiden på UiA?

Via studiet ble jeg introdusert for musikkteori, noe som var helt nytt for meg. Jeg kom fra naturfaglinja på videregående, og hadde kun drevet utøvende med musikk tidligere. Plutselig fikk jeg et system å putte ting inn i, kartlegge det som tidligere bare var masse toner i hodet mitt. Det var både fint og overveldende på samme tid. Året på UiA åpnet døren inn til en ny verden. Jeg klarte plutselig å se sammenhengen mellom det jeg ikke klarte å se sammenhengen mellom tidligere. Det var en åpenbaring for meg.

Hva er ditt beste tips til studenter i dag?

Mitt beste tips er å ta de teoretiske fagene seriøst, selv om det kanskje er mer fristende å bruke tiden på å spille musikk. Man vil ha utrolig mye igjen for det senere og det vil hjelpe deg med å kommunisere nøyaktig og effektivt med andre i bransjen.

Hva er høydepunktene i karrieren din?

Det var stort å være musikkansvarlig for den norske musikkdelegasjonen da vi vant Melodi Grand Prix i 2009 med Alexander Rybak, det å turnere med Bill Champlin som i flere år spilte i bandet Chicago, og samarbeidet med kringkastingsorkesteret utmerker seg, men jeg har utrolig mange gode minner fra karrieren min!