Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Jeg har ikke vært redd for å rekke opp hånda og sette meg høye mål

Økonomi og administrasjon er et bredt studieområde med flere spennende fag som du kan bruke i veldig mange forskjellige yrker og industrier.

Ingrid Wroldsen Carlsen

Produkteier i DNB

 

Navn: Ingrid Wroldsen Carlsen
Studieprogram: Økonomi og administrasjon, bachelorpogram
Stilling: Produkteier  
Arbeidsgiver: DNB

 

Hvorfor valgte du studieprogrammet?

Siste året på videregående var jeg litt usikker på hva jeg ville gjøre egentlig. Jeg hadde ikke en helt klar retning eller plan for hva jeg ville studere eller jobbe med, og synes rett og slett at det var litt vanskelig å navigere blant studie- og universitetspresentasjoner. Matte og økonomi var noe jeg likte godt, og derfor hellet jeg litt mot økonomi og administrasjon. Jeg fikk også inntrykk av at det var et bredt studieområdet med flere spennende fag som man kunne bruke i veldig mange forskjellige yrker og industrier, noe jeg også har funnet ut at det faktisk er!

 

Hvordan var studentlivet på UiA Campus Kristiansand?

Jeg elsket å være student på UiA. Det var et veldig åpent miljø hvor det var lett å bli med på ulike aktiviteter, både i regi av skolen og andre studentorganisasjoner – om det så var bedriftspresentasjon, CV-kurs, sosiale sammenkomster, quiz eller sportsarrangementer. Alt i alt var det utrolig lett å bli kjent med nye folk, både på studieprogrammet jeg gikk, men også på tvers av linjer. Jeg husker at vi alltid snakket om at Kristiansand er en perfekt studentby, relativt stort nok til å møte nye mennesker, men alltid lite nok til å møte kjente på byen!

 

Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Jeg jobber som produkteier i de digitale kanalene til DNB; Mobilbank-appen, Spare-appen og Nettbanken. Vi har ansvaret for all utvikling av funksjonalitet og vedlikehold på disse kanalene. Jeg er ansvarlig for tre utviklingsteam som jobber med diverse produkter, slik som kort, konto og lån, og hvordan disse blir digitalt presentert til kundene til DNB. Mine oppgaver innebærer blant annet dag til dag oppfølging av utviklingsteamene, produktutvikling av nye tjenester og funksjonalitet samt prioritering av hva som kommer ut i kanalene.

Det er utrolig spennende å jobbe med å utvikle noe som brukes av flere millioner mennesker, og ikke minst å gjøre det sammen med så utrolig mange dyktige utviklere, arkitekter, testere og designere! En annen stor del av jobben min er å bygge en kultur innad i teamet som er preget av tillit, autonomi og mye morro!

 

Hvordan opplever du at du bruker utdanningen din i jobben?

Da jeg startet på økonomi i 2016 hadde jeg ingen anelse om at jeg skulle starte å jobbe med tech og apper. Både fag innenfor ledelse og strategi har selvfølgelig vært utrolig nyttig, men jeg startet litt på bar bakke da jeg skulle begynte som Graduate i DNB. Læringskurven har vært utrolig bratt, men studiet har rustet meg ekstremt godt til å lære nye ting. På UiA har du mulighet til å bli ekstremt god på å lære og tilegne deg kunnskap på en effektiv måte. Det er en egenskap som er svært nyttig hvor enn man er i arbeidslivet; om man er ny i jobb, har fått nye arbeidsoppgaver, eller jobber i et marked i stor endring.

En annen utrolig nyttig erfaring jeg har fått gjennom utdanningen er viktigheten av godt samarbeid.  Vi hadde mye gruppearbeid under studiet og måtte samarbeide med mange forskjellige typer mennesker. Etter jeg startet å jobbe har jeg innsett at det er faktisk sånn det er i arbeidslivet. Evnen til å drive ting fremover sammen med andre og å skape et godt samarbeidsmiljø er avgjørende for å lykkes i veldig mange jobber!

 

Hvordan fikk du jobben du har nå?

Da jeg var på utveksling i Sveits så jeg en annonse på LinkedIn der DNB reklamerte for deres Graduateprogram. Overskriften var Vil du være med på å utvikle morgendagens bank? og jeg, litt klisje, tenkte JA, det vil jeg! Selv om jeg egentlig visste at slike trainee-/graduateprogrammer gjerne er for kun masterstudenter, skrev jeg en søknad og lastet opp CV. Videre var det både evnetester, digitalisert intervju og et to-dagers assessment-senter. Prosessen i seg selv var en veldig god måte å bli kjent med DNB på, og ikke minst de menneskene som jobbet der. Etter den relativt lange prosessen satt jeg igjen med et enda større ønske om å jobbe i DNB. Under siste dag på assessment-senteret spurte de hva jeg ønsket å gjøre dersom jeg fikk jobb, og jeg svarte at jeg er utrolig glad i å skape ting sammen med andre og se resultatene av arbeidet vårt – og det er faktisk akkurat det jeg jobber med nå!

 

Hvilke avgjørelser eller handlinger har hatt mest betydning for at du er der du er i dag?

Det er veldig mange både store og små handlinger som har påvirket min karriere opp til nå. Det mest avgjørende har vel vært hardt arbeid og levering av gode resultater om det så er på skole, jobb eller gjennom verv. Ikke undervurder verdien av gode karakterer da det er ofte de som får deg inn i starten av jobbprosesser. På en annen side har jeg også skapt mange forskjellige erfaringer som jeg har hatt i ryggsekken. Blant annet gjennom utveksling til USA på videregående og St. Gallen i Sveits, deltidsjobb i Nordea og verv som leder av Karrieredagen og styremedlem i studentorganisasjonen Mercurius.
Jeg har også ikke vært redd for å rekke opp hånda og sette meg høye mål. En viktig ting jeg har jobbet mye med har vært å ha troen på meg selv og på at jeg faktisk leverer bra! Jeg har også bygd meg et nettverk med mange spennende mennesker og ikke nølt med å bruke det dersom jeg har trengt det. Jeg har virkelig erfart verdien av å omgi meg med mennesker, både på jobb og privat, som virkelig heier på meg!  

Har du noen tips til kommende studenter?

Først og fremst må du bruke studietiden på å ha det veldig gøy og få deg masse venner og bekjente. Ikke stress så mye, men samtidig;

  • Bruk studietiden på å finne litt ut av hva du faktisk liker og interesserer deg for. Få en indikasjon på hva du kunne tenke deg å jobbe med. Det trenger ikke nødvendigvis være et fag, en bransje eller en spesifikk jobb, men kanskje liker du å jobbe med mennesker eller en spesiell arbeidsmetodikk. Studietiden er en utrolig god mulighet til å teste nye ting, og prøve og feile.
  • Deretter, gjør det du liker! Ikke vær redd for å skille deg ut og gå dine egne veier. Fyll ryggsekken din med mange spennende og unike erfaringer.  
  • Engasjer deg utenfor studiene og få litt impulser fra andre ting enn kun biblioteket og lesesalen. Det er en unik mulighet til å møte nye mennesker og lære litt andre ting enn det som står i pensum.
  • Ikke undervurder verdien av et stort nettverk med gode relasjoner. Omgi deg med mennesker som heier på deg hele veien og det er lurt å være på tilbudssiden når det kommer til forespørsler fra andre. Om det så er fra mennesker på studiet, men også fra andre linjer på UiA, forelesere, andre i arbeidslivet eller gutta på Campino i Dronningens gate.
  • Sist, men ikke minst gjør en god jobb der du er. Det er utrolig bra å være ambisiøs, rekke opp hånda og sette seg høye mål, men min erfaring er at veien blir til mens man går og at det kan være vanskelig å planlegge fremtiden. Det man faktisk kan styre er her og nå!